PundiX блокчейн телефон ще се нарича BOB и ще е достъпен скоро

PundiX блокчейн телефон ще се нарича BOB и ще е достъпен скоро

 

След година на разработки, блокчейн телефонът на PundiX е почти готов за пускане в продажба.

Компанията показа последната си разработка тази седмица на IFA 2019 събитието в Берлин и споделиха пред CoinDesk, че планират да го пуснат за продажба през Q4 тази година на цена от $599 чрез Kickstarter и портфейла на PundiX.

В прессъобщение от фирмата казват, че телефона се нарича "Block on Block" или BOB и също така уточняват, че всички данни ще бъдат изпълнявани през блокчейн системата Function X, която е децентрализирана, като по този начин данните не се пазят от централизиран провайдер, което означава че са на сигурно място.

С BOB клиентите ще могат да сменят от блокчейн операционна система на PundiX, която поддържа децентрализирани услуги, с тази на Андроид.

Също така от компанията споделят, че телефона ще има "монтажен набор от части", което ще позволява на притежателите на устройството да го модифицират.

Зак Чеа, съосновател и CEO на PindiX, казва:

 

"BOB е една голяма крачка в мисията ни да направим блокчейн интернет, децентрализирана мрежа, където всяко нещо което споделяме е изцяло под контрола ни. И по-важно, BOB ни дава представа за свят захранен изцяло от блокчейн технологията, където всеки има контрол над собствените си данни и всяко изпълнение става с чувството на сигурност и прозрачност."

 

Първоначално от компанията ще произведат 5000 прототипа, след което ще пуснат устройството в търговската мрежа. Това става в момент, в който други конкурентни марки пускат техни версии на блокчейн устройства. Основните играчи с разработки са LG, HTC, Samsung и платформата на Huobi.