ProtonMail разкри че "HODLва" плащания с биткойн от години

ProtonMail разкри че "HODLва" плащания с биткойн от години

Базираната в Швейцария услуга за електронна поща ProtonMail разкри на 16 ноември, че не е касирала нито един от биткойнте, който е компанията е приела като плащане за премиум услугата си от години.

Туитът беше в отговор на клиент, който се оплака, че се чувства виновен, че е похарчил биткойн за фактура на ProtonMail, вместо да го държи или „HODLва“ в дългосрочен план.

 

„Без притеснения, ние ще HODLнем за вас“

Темата в туитър подхвана CCO на дистрибутора на цифрови подаръчни карти BitRefill след като написа към феновете на биткойн „Моля, не пускайте вашите биткойни да работят.“

Това подтикна един последовател да отговори, че „е платил фактурата ми за ProtonMail с BTC. Чувствам се сигурен но и виновен, всичко наведнъж“.

В опит да успокоят вината на клиента, от ProtonMail отговориха, че ще държът биткойни от името на клиента, отбелязвайки, че всъщност не са продавали BTC от години.

 

ProtonMail е про-биткойн

Въпреки че възможността за плащане на премиум акаунт в ProtonMail с BTC не е очевидна за притежателите на нови акаунти, това е възможно за съществуващите клиенти на електронната поща.

ProtonMail също приема дарения в биткойн и досега са получили над 200 BTC - или почти $ 2 милиона при днешните цени. От компанията обмисляха да пуснат ICO през юли 2018 година, но към момента тези планове са привидно променени.