Приемането на мрежата на биткойн SegWit се увеличи с 66%, след като Битмекс прегърна технологията

Приемането на мрежата на биткойн SegWit се увеличи с 66%, след като Битмекс прегърна технологията

Повече биткойни транзакции сега използват така наречената технология за разделно свидетелство („SegWit“) от всякога досега, показват последните данни.

Според различни ресурси, включително SegWit.Space, приемането на протокола достигна до 66% от всички транзакции с биткойн към 4 януари.

 

Две от три BTC плащания сега e SegWit

 

Обемът претърпя значително увеличение в края на 2019 година, като скочи от около 40% през септември до близо 60% през октомври.

Статистиката обаче подлежи на промяна. SegWit.Space, специализиран ресурс за мониторинг, изброява текущото разпространение на SegWit като 66%. Други класации, като transacationfee.info и Woobull, ресурсът на данни от статистиката Willy Woo, понастоящем поставят цифрата на около 59%.

 

И трите обаче са съгласни с общата тенденция като силно бичи за SegWit, който от дългите си години към приемането си през 2017 година извървя дълъг път.

 

 

Големите борси за търговия влизат на борда

 

Създаден да увеличи скоростта и ефективността на биткойн транзакциите и да намали обема им, SegWit първоначално наблюдава бавно внедряване. Привържениците на биткойн твърдят, че борсите неохотно да положат усилия за възприемане на технологията излагат излишно напрежение в мрежата на биткойн.

Binance, една от най-големите по обем обмени в света, тепърва се обновява и все още използва наследени биткойн адреси.

Изпълнителният директор на платформата Changpeng Zhao, известен като „CZ“ в криптовалутите, твърдеше през май миналата година, че разработчиците ще работят по решаването на проблема. През октомври известната поддръжка на биткойн Udi Wertheimer дори се ангажира лично да рекламира Binance, ако се появи SegWit.

Гигантът на дериватите BitMEX, друг тежък играч от борсите за търговия, добави родна поддръжка на SegWit за своите операции миналия месец.