Ще скочи ли цената на биткойн след като федералният резерв на Щатите намалят нивата на заемите

Ще скочи ли цената на биткойн след като федералният резерв на Щатите намалят нивата на заемите

Биткойн отново намалява, но някои наблюдатели смятат, че загубите могат да бъдат възстановени след намаляване на лихвите в САЩ, очаквано в сряда 18ти септември.

Водещата криптовалута по пазарна стойност вчера падна до нива под $10,100, отбелязвайки пробив в намаления ценови диапазон, създаден близо до $10,300 за трите дни до 15 септември.

И така, мечките са получили превъзходство през последните 24 часа, въпреки рекордно високата увереност на миньорите и по-дълбок спад може да се развие в следващите 24 часа.

Спадът обаче може да се окаже в капана на продавачите от грешната страна на пазара, според някои наблюдатели, които очакват BTC да се възползва от предстоящия спад в 25 базисни пункта в САЩ в сряда.

Например Найджъл Грийн, основател и изпълнителен директор на глобалния финансов консултантски гигант deVere Group, смята, че криптовалутата ще се покачи в отговор на намалението на лихвите на Федералния резерв, тъй като намаляването на разходите за заема ще намали доходността (възвръщаемостта) на щатския долар.

Междувременно Антъни Помпляно, основател и съдружник в Morgan Creek Digital Assets, заяви през август, че BTC може да лети високо, ако намаленията на ставката на Федералните са последвани от правителствена програма за закупуване (количествено облекчаване).

Намаляването на курса е инфлационно, което означава, че те намаляват покупателната способност на фиатните валути.

Следователно, на пазара на криптовалути има общ консенсус, че паричното облекчаване на Федералния резерв ще даде добри резултати за биткойн, който има дефлационен характер и ще претърпи халвинг след по-малко от година.

Биткойн обаче рядко е бил в синхрон с действията на Фед в миналото. Например, поскъпналите ставки на Фед с 25 базисни пункта през декември 2015 година Това беше първото увеличение от 2006 година насам. Централната банка извърши още едно увеличение на ставката през декември 2016 година и повиши тарифите четири пъти през 2017 година.

Въпреки това BTC нахлу в биков пазар с убедително движение над $300 в края на октомври 2015 година и продължи да достига рекордно високите $20,000 към декември 2017 година.

Поради това вероятността BTC да отговори положително на утрешното намаляване на тарифите е дискусионна.

Освен това традиционните пазари са се понижили с намаление на 25 базисни пункта и валутните пазари вероятно ще свалят щатския долар само ако Фед намали курса с 50 базисни пункта или сигнализира за агресивно облекчаване в близко бъдеще. В този случай, анти-доларовите настроения могат да навлязат на крипто пазарите.

 

 

Биткойн падна до $10,060 в понеделник, сигнализирайки за пробив. Към момента цените са на възходящата тенденция на подкрепа от $10,120. По-ниската почивка допълнително ще засили захвата на мечката и ще позволи по-дълбок спад до $9,855.

От друга страна, мечешкият по-нисък връх от $10,956, създаден на 20 август, остава нивото, което трябва да победим за биковете.

Това ниво би могло да влезе в игра, ако нарастващата поддръжка на тенденцията подхранва скачането на цената над $10,458 (най-високото в петък).

Вероятността от прекъсване на обратната страна е висока, тъй като миналата седмица падащият клин на 4-часовата диаграма не успя да събере наддавания. Всъщност пробивът в крайна сметка създаде още един мечешки по-нисък максимум от $10,458.