По-евтиният смартфон на HTC от $ 250 поддържа пълен биткойн нод

По-евтиният смартфон на HTC от $ 250 поддържа пълен биткойн нод

В събота HTC пусна бюджетна версия на своя блокчейн смартфон Exodus 1s. Новият телефон идва на цена от малко под $ 250 (219 евро) и клиентите могат да го купят както с валута, така и с криптовалута. А истинската стойност зад устройството – клиентите могат да пуснат свой собствен пълен биткойн нод в движение.

 

 

Тайванската компания пусна големия брат - Exodus 1 преди година и първоначално се опита да примами феновете на блокчейн, като ценообразува в биткойн. Впоследствие, обаче, компанията го оцени в долари поради променливия курс на криптовалутите.

През 2018 година Exodus 1 пристигна с цена от $ 700, сравнима с бюджетния вариант на Apple - iPhone 11.

Exodus 1s вероятно е насочен към по-млада аудитория, която търси по-достъпен телефон.

 

Децентрализация в движение: Поддържане на пълен биткойн нод

 

Exodus 1s позволява на потребителите да поддържат напълно преносим биткойн нод. Блокчейнът на биткойн вече е доста децентрализиран, но специалистите ще кажат, че проверката на вашите собствени транзакции е основна стъпка към реална децентрализация и максимална сигурност.

 

 

 

Децентрализирания ръководител на компанията Фил Чън, има за задача да съживи марката HTC. Докато Apple потиска приемането на криптовалута, Samsung умело прегръща биткойн.

Азиатските производители заемат водеща позиция в разработката на устройства поддържащи криптовалутата и HTC ще трябва да се бори в тази ниша, тъй като конкуренцията се заражда.

 

Вълнуваща перспектива, но все пак има някои ограничения

 

Разполагането със собствена система за проверка на леджър със сигурност е удобно, но все пак трябва да боравите с нея интелигентно. Според най-новата статистика, блокчейнът на биткойн се приближава до размер от 250 GB.

 

 

Това означава, че ще трябва да закупите microSD карта с поне 400 GB, ако планирате да закупите Exodus 1s. Ако нямате много щедър план от телекома, вероятно ще искате да се придържате към WiFi, когато актуализирате своя нод.

Освен това HTC препоръчва да се свържете с надежден източник на захранване при синхронизиране, така че ще трябва да имате предвид тези ограничения.

Exodus 1s ще пристигне първо в Европа, Саудитска Арабия, Обединените Арабски Емирства и Тайван. Клиентите в САЩ и гругите държави ще трябва да изчакат още малко.