Philip Morris се обръщат към блокчейн

Philip Morris се обръщат към блокчейн

Подобно на много големи предприятия, Philip Morris International, тютюневият гигант, решава да разгледа блокчейн като механизъм за пестене на пари. Лидер на компанията наскоро обяви, че ще започне да използва технологията.

„Искаме публичен блокчейн“, казва глобалният ръководител на архитектурата и технологичните иновации на Philip Morris, Нитин Манохаран. Той се появи на 25 април в лондонския Blockchain Expo.

Специфичното приложение, което той има предвид, е за проследяване на бандерола върху кутиите за цигари. Бандеролите струват много, като се има предвид колко малки са те, около $5,50 за един бандерол и те са лесно фалшифицирани, струващи на индустрията и правителствата $100 милиона годишно. Само за Philip Morris, проследяване на легитимни бендероли с блокчейн ще спести $20 милиона.

Причината, поради която Манохаран иска да се обърне към публичен блокчейн, е чисто от амбициозна гледан тока. Той иска компанията да бъде лидер в индустрията, към която могат да се присъединят и други компании. Той каза:

Стремежът е блокчейн на цялата индустрия, в който заинтересованите страни могат да влязат, да се присъединят и да се възползват от него. Ако не видят никаква стойност, могат просто да си тръгнат.

Планът в момента е да се изгради новата технология в комбинация от Ethereum и MultiChain. Тя ще има различия от това да бъде просто още един обществен проект на Ethereum, настоя Манохаран.

Той смята, че блокчейн технологията е решение за много проблеми с този бранш и интегрирането и ще бъде правилният ход за компанията.

Разрешените блокчейн проекти са доста прости. Възможността е малка и можете да постигнете всичко, което разрешените блокчейни правят със съществуващата инфраструктура и съществуващите инструменти.

Бандеролите не изглеждат единственото приложение на технологията за Philip Morris. Те имат още пет идеи как да имплементират блокчейн през 2019 година и ще се консултират с местните власти за това как да останат в рамките на закона.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Philip Morris се обръщат към блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.