PewDiePie привлече много потребители към блокчейн платоформа за стрийминг

PewDiePie привлече много потребители към блокчейн платоформа за стрийминг

Базираната на Blockchain Live Streaming услуга DLive отбеляза 67% ръст в потребителската си база откакто PewDiePie, един от най-популярните в създатели на YouTube, се присъедини към платформата през април.

Платформата не взема никакви приходи и не начислява такси на създателите на съдържание, въпреки че те се сблъскват с такси на платформите за обмен на токени.

Уилсън Уей, съосновател на Lino Network, каза пред Nikkei Asian Review:

Мисля, че липсата на прозрачност и огромния дял, който платформите вземат от създателите на съдържание, са двата най-големи проблема, които онлайн стрийминг индустрията има. И блокчейн е перфектната технология за решаване на двата проблема.

DLive вече има повече от 5 милиона активни потребители месечно и над 70,000 потребителя, които стриймват, според Nikkei Asian Review.

Платформата имаше около 3 милиона активни потребители месечно и близо 35,000 активни стриймъри от март.

PewDiePie, чието истинско име е Феликс Келлберг, подписа “ексклузивен” договор за пряко предаване на живо с DLive миналия месец.

Неговият канал в YouTube има над 95 милиона абоната по време на писане на статията, като едно от последните му видеа е достигнало близо 3 милиона показвания за по-малко от 24 часа.

DLive е децентрализирана платформа, изградена с помощта на блокчейна Lino Network, която награждава както създателите на съдържание, така и зрителите, използвайки неговия токен, “Lino points”.

Според съобщенията DLive има планове да надхвърли конкуренцията си, която идва под формата на платформата за видео стрийминг на Amazon. Тя взима 50 процента от стриймърите и в момента има средно 2,2 милиона ежедневни излъчвания и 15 милиона зрители на ден.

Lino събра $ 20 милиона през февруари 2018 г., за да построи “YouTube на блокчейн” в частна токен продажба, водена от ZhenFund.

Уей твърди, че очаква създателите на съдържание да печелят от три до пет пъти повече от YouTube или Twitch.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post PewDiePie привлече много потребители към блокчейн платоформа за стрийминг appeared first on CryptoDnes.bg.