PewDiePie преминава към блокчейн платформата за streaimng на DLive

PewDiePie преминава към блокчейн платформата за streaimng на DLive

PewDiePie, който е сред най-успешните създатели в YouTube, преминава към блокчейн платформата за streaimng на DLive.

Феликс Кйелберг, известен като PewDiePie, е един от най-популярните създатели в света. От април 2019 г. неговият канал има 93 милиона абонати и 21 милиарда гледания.

В YouTube той е най-абонираният и десетият най-гледан създател на съдържание на платформата. Според оценките годишният му доход от платформата възлиза на над 10 милиона долара, като YouTube получава съпоставим размер на дохода.

На 9-ти април, PewDiePie обяви партньорство с DLive, базирана се на blockchain платформа за streaming, изградена  върху тестовата мрежа Lino, “децентрализирана автономна екосистема за съдържание”.

Лично аз мисля, че е наистина страхотно да има създаден уебсайт, който да приоритизира създателите. Наистина съм развълнуван от DLive и аз съм развълнуван, че най-накрая отново ще излъчвам на живо.

В своето изявление, Кйелберг спомена, че причините за развитието включват високите такси на YouTube и слабите стимули. Междувременно той описва системата за възнаграждение на DLive като “революционна”.

За разлика от други платформи, DLive не взема процент от таксите, ако някой дари или се абонира. YouTube и Twitch взимат между 30 и 50 процента от приходите, генерирани от създателите. “Не и при DLive, там всичко отива при създателя”, казва PewDiePie.

В първото си излъчване, PewDiePie той ще дари до $ 50,000 на други създатели на съдържание чрез разпространението на платформата на Lino – само от потребители, които го гледат на платформата.

Самите зрители са възнаградени за вниманието им. Както каза PewDiePie:

Зрителите също могат да печелят LINO точки, които са валута, като гледат излъчващите.

DLive е създадена, за да се бори с неуместните изисквания за монетизация и “несправедливите” практики на централизирани медийни платформи. Основателят и изпълнителният директор на DLive – Чарлз Уайн – каза следното:

Повечето от нас започнаха като създатели или гледащи съдържание в YouTube или Twitch… Ние сме допринасяли в продължение на години и сме свидетели на това, как традиционните платформи растат от най-ранните си стадии до компании с милиарди долари. Но какво получихме в замяна? По-високи барове за монетизация, нечестно популяризиране на съдържанието и по-малко приходи поради увеличените такси за платформата.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post PewDiePie преминава към блокчейн платформата за streaimng на DLive appeared first on CryptoDnes.bg.