Paxos пуска $ 100 милиона в стабилни моенти на Ontology блокчейн

Paxos пуска $ 100 милиона в стабилни моенти на Ontology блокчейн

Paxos ще емитира до 100 милиона PAX токена, фиксирани от 1: 1 към американския долар, използвайки блокчейн мрежата на Ontology.

Това ще улесни физическите и юридическите лица да използват ONT токена, за да сключват сделки с стабилни монети, обяви Ontology в петък.

Paxos Standard (PAX) е регулирана стабилна монета, обвързана с щатски долари, която стартира миналия септември. Понастоящем е достъпна само на Етериум блокчейна като ERC-20 токен, но сега ще има и друг вариант.

Новата версия на PAX ще има същия символ и ще следва стандарта OEP-4 на блокчейна.

Съоснователят на Ontology Анди Джи обясни, че докато PAXOS все още ще бъде организацията за провеждане на процеса на познаване на клиентите и депозита и изтеглянето на щатски долари, той разрешава на Ontology да издава PAX на своя блокчейн чрез партньорството. Той каза следното:

Стартирането на PAX на Ontology блокчейна ще ускори значително реалните бизнес приложения в Ontology, ще създаде истории на успех в традиционните предприятия, които ще се пренасочат към разпределени предприятия, и ще предостави на предприятията партньори и институционални инвеститори с регулиран, надежден и сигурен портал към света на цифровите активи.

Развитието идва по повод на твърдението на главният прокурор в Ню Йорк, че борсата Bitfinex, която споделя управлението и собствениците с Tether, загуби $ 850 милиона корпоративни и клиентски средства и впоследствие използва резервите на Tether за да покрие дефицита.

Ontology подчертава, че за разлика от Tether, PAX осигурява открит одит и всичките му депозити в щатски долари се съхраняват в независими сметки. Базираната в Сингапур Ontology Foundation стартира публичната си блокчейн мрежа за през юни миналата година, с цел да осигури голям обем бързи и евтини транзакции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Paxos пуска $ 100 милиона в стабилни моенти на Ontology блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.