Pantera Capital набраха почти $ 175 милиона за “Venture Fund III”

Pantera Capital набраха почти $ 175 милиона за “Venture Fund III”

Крипто хедж фондa на Pantera Capital е близо до завършване на финансирането за третия си рисков фонд, който вече набра 160 милиона долара, съобщи компанията в блог публикация на 27-ми март.

Pantera, която дебютира първия си фонд през 2013 г., е станал забележителен играч сред крипто-стартъпите.

Последният му проект, наречен Venture Fund III, има цел да набере 175 милиона долара.

В публикацията се казва, че се проектират общо 35 инвестиции, със среден размер на сделката от $ 3.5 милиона.

Подобна дейност от страна на гигантите, които изграждат крипто-екосистемата, остава оживена въпреки дългия спад на пазара. Към днешна дата, Pantera казва, че Venture Fund III вече е инжектирал 38 милиона долара капитал в 11 компании от портфейла.

Pantera инвестира в предстоящата институционална платформа за търговия Bakkt в първата инвестиция на фонда. Дискусиите за регулациите на Bakkt продължават, преди дебютното предлагане на физически уредени BTC фючърси.

Успоредно с тези новини, фонда направи предсказание за Биткойн (BTC): преполовяването на наградата за копаене на Биткойн блока до 2020 г. ще има положителен ефект върху цените.

Отбелязвайки модела на предишните събития, свързани с възнагражденията на блоковете, компанията предположи, че основният момент в мечия пазара на BTC може да се появи около юни тази година.

Инфлексните точки възникнаха съответно 376 и 320 дни преди “халвингите” за 2012 г. и 2016 г. Вземането на средната им продължителност от 348 дни би могло да индикира дъно на 10-ти юни 2019 г. 


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Pantera Capital набраха почти $ 175 милиона за “Venture Fund III” appeared first on CryptoDnes.bg.