OKEx разработва собствен блокчейн

OKEx разработва свой собствен блокчейн и децентрализиран обмен, според блог публикация, публикувана на 22 март.

Според публикацията, обменът разработва свой собствен блокчейн, наречен “OKChain”.

В момента е в крайната фаза на разработка. Компанията очаква да пусне тест мрежа през юни тази година. OKChain ще служи и като основа за децентрализирания обмен на ОКЕx, както се посочва в блога:

Ще стартираме първия децентрализиран обмен на OKEx (DEX) в OKChain и ще отворим изборите за супер нодове за блокчейн. С OKB човек може да гласува за своя любим кандидат за супер нод и да урежда транзакционните такси за OKDEx. OKB токенът също ще бъде използван за предварителна продажба на токени, а екипите по проекта ще трябва да плащат на OKB супер нодовете като такса за услугата в бъдеще.

Също така се заявява, че OKB токена ще бъде сложен на ERC-20 блокчейна до края на април и ще бъде мигриран към мрежата на OKChain, след като стане стабилен. Според съобщенията, OKB също ще се използва за предварителна продажба.

През февруари, OKEx стартира подкрепа за търговия на своята P2P платформа, като само Биткойн (BTC), Tether (USDT), Етериум (ETH) и Лайткойн (LTC) се търгуват срещу тайландския бат.

През януари се съобщи, че Стар Су, основател на OKCoin и OKEx, е купил контролен дял в LEAP Holdings – строителна фирма, която е регистрирана на Каймановите острови, която е изброена на фондовата борса в Хонконг.

През декември миналата година, OKEx пусна нов продукт, наречен perpetual swap, който позволява на потребителите да спекулират за бъдещата стойност на BTC / USD, според индекса на OKEx. Съобщава се, че тези суапове на OKEx нямат изтичане, което означава, че “позициите могат да се държат за неопределено време”.

Понастоящем крипто обменът е осмият най-голям в света.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post OKEx разработва собствен блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.