Обемът на биткойн фючърси на Bakkt експлодира с 260%, за да търгува $ 11 милиона за 24 часа

Обемът на биткойн фючърси на Bakkt експлодира с 260%, за да търгува $ 11 милиона за 24 часа

Институционалната платформа за търговия на биткойн Bakkt е на път да увеличи високите си стойности за обем, след като миналата седмица постигна нови рекорди.

 

Bakkt се възползва от новите около Китай

 

Според данни на базиран в Twitter профил за мониторинг Bakkt Volume Bot на 26 октомври, Bakkt търгува 1,183 фючърсни контракта с биткойн или 1,183 BTC ($ 11 милиона) в петък.

В сравнение със само 331 договора ($ 3,1 милиона) в четвъртък, увеличението за 24 часа е 257%, което надминава предишно регистрираните високи скокове, които сами по себе си доведоха до сериозни постижения от началото на месец октомври.

 

 

Добрият резултат на Bakkt очевидно се възползва от новината, че Китай е избрал официално да приеме блокчейн технологията. След спада от края на миналата седмица, биткойн реагира незабавно, достигайки месечни максимуми от $ 10,500.

 

Новограц: попечителството на активите ще засили интереса

 

В сравнение с пускането му през септември, успехът на Bakkt става още по-забележителен. По онова време, мненията бяха разделени за бъдещето на Bakkt – в първия ден търговията бе едва 71 BTC (около $ 700,000 по това време).

След това компанията видя критика поради нестабилността на цената на биткойн, обвинявайки я че притиска пазарите. Един от изпълнителните директори на Bakkt каза за масовите медии, че е точно обратното, фючърсите на компанията помагат за откриването на цените на биткойн.

В близко бъдеще играчите в индустрията смятат, че институционалните инструменти ще продължат да поддържат биткойн. По-специално появата на решения за попечителство за инвеститорите трябва да стимулира допълнителен приток, прогнозира серийният инвеститор Майкъл Новограц в интервю от миналата седмица.

Bakkt подготвя дебют на услуга за попечителство, като обяви, че пуска търговия с биткойн регулирани опции в сряда. И Новограц работи по разработката на подобна услуга, която ще представи скоро.