Невероятен бум в хеш рейта на биткойн ще унищожи алткойните според Тони Вейс

Невероятен бум в хеш рейта на биткойн ще унищожи алткойните според Тони Вейс

Невероятен бум в хеш рейта на биткойн ще унищожи алткойните според Тони Вейс

Биткойн ще затвърди доминацията си над пазара на криптовалути през следващата година с нов удар върху алткойните, заяви търговецът ветеран.

В последния епизод от сериала си за търговия с биткойн в YouTube на 22 декември, Тони Вейс предупреди, че търговците на алткойн са изправени пред още по-лоши условия, тъй като 2020 година започва.

 

Доминиране на път към 98%

 

„Една от моите прогнози за 2020 година ще бъде доминацията на биткойн, която ще достигне около 85%“, заяви той.

Продължавайки, Вейс обясни, че за по-нататъшното укрепване на пазарната си позиция, биткойн ще увеличи печалбите си, които вече си осигури през тази година - доминирането в момента е 69% срещу 51% за миналия януари. Като процент спрямо позицията си през януари 2018 година, доминирането на биткойн е с 87%.

В дългосрочен план цифрата може да се увеличи, и да се наблюдава биткойн да доминира върху всички алткоини:

 

„Мисля, че доминирането на биткойн има още един тласък. Пътят, който изминахме от 50% до 70% през 2019 година – според мен ни остават още 10-15% доминантност, за да спечелим над ш**койните, след което да продължим към 90%, 95% и след това 98% доминантност на пазара"

 

 

 

 

Вейс: Растежът на хеш-процента на BTC е „невероятен“

 

Основният фактор, движещ успеха на биткойн, ще бъде силата на хеш рейта. Тъй като BTC / USD достигна най-високия си максимум през декември 2017 година, хеш рейта нарасна с 800%, което Вейс описва като „невероятно“.

Степента на хеш се отнася до общата изчислителна мощност, която миньорите избират да отделят за валидиране на блокчейн на биткойн. Въпреки по-ниските цени, интересът и конкуренцията сред миньорите продължават да се разраства, което също води до по-сигурна мрежа за биткойни.

„Покажете ми друг ш**койн, който има подобен ръст на хеш рейт “, аргументира се той.

Вейс продължи да прогнозира, че Liquid sidechain продукта на биткойн в крайна сметка ще "унищожи" полезността на конкурентите.

По-конкретно, той визира проектите на Ethereum, EOS и Cardano, всички от които имат акомпаниращи алткойни за своите платформи в топ 20 криптовалути по пазарна капитализация.

Вейс не винаги е бил толкова ясен в перспективата на биткойн. В отговор на интервю за медиите, обхващащо прогнозата на инвеститора Тим Дрейпър за $ 250,000 биткойн, той заяви, че подобни бичи прогнози са го направили „по-песимистичен относно големите прогнози“.

Тони казава, че цена от $ 50,000 за BTC до 2023 година все още изглежда разумна.