Неизвестен миньор контролира половината от хеш рейта на BCH за 24 часа

Неизвестен миньор контролира половината от хеш рейта на BCH за 24 часа

Неизвестен миньор на биткойн кеш очевидно контролира над 50% от хеш рейта на токъна за 24 часа.

Миньорът е минирал 73 блока от 10:00 сутринта на 24ти октомври до 10:00 сутринта на 25 октомври, на което потребител под псевдонима Notgrubles в Twitter отговори, че това е причината, поради която "биткойн кеш е риск за сигурността и отговорност на създателите й", и поиска премахването на монетата от борсите за търговия.

Чрез контролиране на 50% от хеш рейта на BCH, неизвестният миньор или потенциално миньори не са далеч от контролирането на цялата мрежа и възможността да правят "коварни неща", както красноречиво каза потребител на Reddit.

Bitmeister също сподели може би най-интересното мнение за това скорошно събитие, като заяви, че е вероятно миньорите на биткойн да експериментират с излишния си хеш рейт, насочвайки го към BCH.

 

Тайнствен срив на хеш рейта на BTC

 

 

В края на септември процентът на хеш-рейта на мрежата на биткойн падна с рекордните 40%. Срива остана необясним и беше още по-поразителен, като се има предвид рекордните нива на пиковете на височина на хеш рейта за лятото.

Само преди дни хеш рейта на биткойн е преминал рекордните 102 квинтилионни хеша в исторически момент.

По-високата степен на хеш означава по-голяма конкуренция сред миньорите за валидиране на нови блокове. Той също така увеличава броя на ресурсите, необходими за извършване на 51% атака, което прави мрежата по-сигурна.

 

Биткойн кеш бележи големи печалби

 

В синхрон с внезапното повишаване на цените на биткойн, пазарите на алткойн също влязоха в зелената зона, като BCH регистрира огромна печалба от над 8% в последните 24 часа.