Nasdaq ще добави Биткойн и Етериум индекси

Nasdaq ще добави Биткойн и Етериум индекси

Борсовият оператор Nasdaq добавя индекси за Биткойн и Етериум в своята глобална услуга за данни, по-късно този месец.

Компанията обяви в понеделник, че си партнира с новозеландската изследователска компания Brave New Coin, за да предложи информация за двата нови индекса от 25-ти февруари.

Bitcoin Liquid Index (BLX) и Ethereum Liquid Index (ELX) ще предлагат информация в реално време за Nasdaq Global Index Data ServiceSM (GIDS), нейния консолидиран информационен канал, твърди Nasdaq. По-конкретно, индексите BLX и ELX ще предлагат “спот или референтен курс в реално време” за цената на 1 BTC и 1 ETH съответно, в щатски долари. Те ще са “базирани на най-ликвидните места на пазара” и данните ще бъдат обновявани на всеки тридесет секунди.

Nasdaq каза, че и двата индекса са изчислени по методология, която е била “независимо одитирана” спрямо принципите на Международната организация на комисиите за ценни книжа (IOSCO).

BLX е един от най-широко разпространените Биткойн индекси сред крипто търговците и се изчислява от 2010. Също така ELX се изчислява от 2014.

Nasdaq е много активен в крипто и блокчейн пространството. Борсата е инвеститор в стартъп фирми в индустрията. Миналия месец проведе кръг Б на финансиране за $20 милиона на блокчейн стартъпа Symbiont.

Още през ноември стана ясно, че Nasdaq си партнира с инвестиционната компания VanEck, за да предложи на пазара регулиран договор за крипто 2.0 фючърси през 2019, но оттогава не са разкрити никакви допълнителни подробности.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Nasdaq ще добави Биткойн и Етериум индекси appeared first on CryptoDnes.bg.