Nasdaq със сериозна инвестиция в крипто проект

Nasdaq със сериозна инвестиция в крипто проект

Фирмата за блокчейн технология Symbiont Inc получи 20 милиона долара от кръг от финансиране от серия Б, като Nasdaq Ventures водеше кръга.

Като партньор, Nasdaq се очаква да се възползва от разработването на приложения на Assembly, корпоративното блокчейн решение на платформата за интелигентни договори.

В неотдавнашен доклад се посочва, че решението предоставя на участниците възможност да навлязат на дигиталния пазар, като предоставят превъзходна инфраструктура, на която могат да изградят бъдещето на финансовите пазари.

Гари Офнър, ръководител на Nasdaq Ventures казва, че инвестициите “помагат за изграждането на бъдещата ни пазарна инфраструктура, използвана от повече от 100 пазарa по целия свят.” Той също така каза:

Ние се ангажираме да откриваме и инвестираме в иновативни технологии, за да помогнем за изграждането на бъдещата ни пазарна инфраструктура, използвана от повече от 100 пазари по целия свят. Нашата инвестиция ще включва и интегрирането на корпоративната платформа на Symbiont и интелигентните договори във финансовата рамка на Nasdaq. Имаме удоволствието да подкрепим тази важна, нарастваща област за създаване на уникални институционални приложения на блокчейн технологията.

Подкрепата на Nasdaq за Symbiont показва ентусиазма на Уол Стрийт към технологията зад Биткойн, която далеч не е напълно погубена от мечия пазар при криптовалутите.

Nasdaq Ventures, инициатива на борсовия оператор, фокусирана върху инвестициите във финансови технологии, е водещият инвеститор в кръга на финансиране на серия Б на Symbiont, според изявление на компанията.

Президентът и главният изпълнителен директор на Nasdaq – Адена Фрийдман – написа следното:

Очакваме инвестициите и инвестиционните стратегии, фокусирани върху екологичните, социалните и управленските цели (ESG), да продължат да се задържат на световните пазари тази година. Фокусът сред инвеститорите и корпорациите върху ESG е постигането на здравословно и важно състояние на зрялост в Европа, но той все още едва започва да се засилва в Северна Америка и стреля в началото на интерес в Азия.

Според проучване на State Street Global Advisors повече от две трети (68%) от институционалните мениджъри на активи съобщават, че интеграцията на ESG значително е подобрила доходността им.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Nasdaq със сериозна инвестиция в крипто проект appeared first on CryptoDnes.bg.