Nasdaq се борят срещу манипулациите на крипто пазара

Nasdaq се борят срещу манипулациите на крипто пазара

Технологията за наблюдение на Nasdaq е достъпна за онези, които могат да платят за нея, но крипто обмените се нуждаят не само от пари.

Слухове и новини за манипулации в индустрията станаха по-редовни в последните месеци.

Според Forbes, Nasdaq разполага с екип от около 20 души, които работят по процесите на надлежна проверка на крипто обмени, като гарантират, че те се придържат към строги стандарти за отчетност и сигурност.

Само седем обмена са преминали този тест и само два от тях са публикувани: Gemini и SBI Virtual Currency.

Търсенето за технологии се увеличава, тъй като все повече борси се отварят и се присъединяват към екосистемата. За да получат надмощие, те се нуждаят от надеждни данни за обема и Nasdaq е станал стандарт за предоставянето им.

Ръководителят на отдела за обмени и надзор на Nasdaq, Тони Сио, сподели вчера с медиите някои от начините, по които компанията се занимава с нови борси.

Исторически погледнато, ние не правим такъв голям процес на проверка за нашите клиенти, защото те са много по-добре познати. Но тъй като започнахме да работим с по-малко известни имена, стартъпи, осъзнахме, че трябва да направим този процес на проверка.

Използването на системата за наблюдение Nasdaq SMARTS ще бъде огромен плюс за всеки крипто обмен във все по-пренаселения пазар. Компанията също инвестира силно в редица крипто стартъпи и вярва в бъдещето на този клас активи.

Интересът и ангажираността от страна на гиганти като Nasdaq е доказателство за дълголетието на една индустрия, която едва е започнала.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Nasdaq се борят срещу манипулациите на крипто пазара appeared first on CryptoDnes.bg.