Nasdaq официално пусна BTC и ЕТH индекси

Nasdaq официално пусна BTC и ЕТH индекси

Поредният сигнал за това, че масовото приемане и интегриране на крипто е все по-близо, идва този път от Nasdaq.

Биткойн и Етериум индексите са добавани

Фондовата борса разшири глобалната си услуга за данни в понеделник след като включи биткойн и етериум индекси. В официално съобщение по-рано този месец, борсата сподели, че използвайки данните от Brave New Coin, Nasdaq ще изпраща информация за нивата на Bitcoin и Ethereum в реално време през Nasdaq Global Index Data ServiceSM (GIDS).

Услугата, която първоначално стартира през 1971 г., предоставя текущи и исторически данни за индекса на разнообразния набор от Nasdaq Global Indexes, които обхващат всички географски области и множество класове активи. Официално вече там ще фигурират и индексите на двете най-големи криптовалути.

Bitcoin ентусиаст и Twitter личност Aлекс Зиупус коментира колко голямо ще бъде това развитие за общо приемане на крипто. Цените на Bitcoin и Ethereum ще бъдат показани в хиляди офиси и търговски площи по целия свят, заедно с най-добрите стоки и валути.

Bitcoin Liquid Index (BLX) и Ethereum Liquid Index (ELX) ще предлагат референтния курс в реално време за цената на 1 BTC и 1 ETH. Цените се котират в щатски долари и „базирани на най-ликвидните краища на техните пазари“. Данните ще бъдат обновявани с честота от тридесет секунди.

Борсовият оператор заяви, че BLX е един от най-широко разпространените индекси на BTC сред крипто търговците и е изчислен до 2010 г. Също така, ELX е изчислен до 2014 г. И двата индекса са изчислени с помощта на методология, която е била независимо одитирани спрямо ключови принципи на IOSCO.

Биткойн може да се превърне в глобална резервна валута

Aлекс Зиупус продължи да добавя, че един биткойн може да струва милиони долари, ако се превърне в световната резервна валута.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Nasdaq официално пусна BTC и ЕТH индекси appeared first on CryptoDnes.bg.