NASDAQ добавя индекс за XRP ликвидност

NASDAQ добавя индекс за XRP ликвидност

Криптовалутите бавно излизат от сенките и навлизат в мейнстрийма.

Последният набег идва от американската фондова борса NASDAQ, обявяваща XRP индекса XRPLX на Brave New Coin. Това следва новините от февруари на съответните индекси на Биткойн (BLX) и Етериум (ELX). BNC има история на създаване на “честни” и “точни” ценови индекси за повече от 5 години.

Индексът за ликвидност ще даде на потребителите по-голяма прозрачност при определянето на цената на 1 XRP. Ликвидните индекси на BNC използват както количествени, така и качествени данни, за да определят “справедлива” цена. Това ще бъде установено чрез търговия на живо от борси като Poloniex, Bitfinex и Bitstamp, като се вземат предвид фактори като обем на търговията и размери на поръчките.

Brave New Coin предоставя цени, които са независимо одитирани, точни и безпристрастни. Неотдавнашните събития около Tether видяха големи колебания в цената на Биткойн сред различните борси, като допълнително очертаха важността на тези индекси. Тъй като пазарът на криптовалутите все още е в много ранен стадий, носещ висока податливост на манипулации, значимостта на доверените и прозрачни ликвидни индекси не може да бъде подценена.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post NASDAQ добавя индекс за XRP ликвидност appeared first on CryptoDnes.bg.