Mozilla с решение за криптоджакинг

Mozilla с решение за криптоджакинг

Mozilla Firefox стартира нови защити срещу злонамерен софтуер за криптоджакинг.

Решението идва в новите версии на браузъра, според блог публикация, споделена на 9-ти април.

В най-новите версии на Firefox Nightly 68 и Beta 67, Mozilla даде възможност за ново ниво на защита срещу криптоджакинг и хакерски атаки с пръстови отпечатъци в част от защитните пакети за блокиране на съдържание в браузъра.

Новата функция за сърфиране е разработена в сътрудничество с фирмата Disconnect, софтуер за защита на личните данни и сигурността, и представлява колекция от черни списъци на домейни със зловреден софтуер.

Черният списък на Disconnect може да блокира добивни услуги в браузъра, като Coinhive и CryptoLoot, според BleepingComputer.

Понастоящем новата защита на Firefox не е активирана по подразбиране, но може да бъде активирана в секцията “Настройки за поверителност и сигурност”, отбелязва публикацията, като добавя, че защитата ще бъде включена по подразбиране в Nightly в рамките на следващите седмици.

Mozilla вече обяви, че ще блокира криптоджакинг в бъдещите версии на Firefox.

Атаката представлява тайно използване на изчислителната мощност на потребителите, за да се копаят криптовалути юбез знанието и съгласието на потребителите. През декември 2018 г. Bloomberg пише, че атаката е станала най-голямата кибернетична заплаха в много части на света, след като е настигнал рансъмуер.

Наскоро японски съд оправда човек, обвинен в незаконно добиване на крипто, като използвал Coinhive. Преди това един украинец е бил изправен пред шест години в затвора за предполагаемото поставяне на скриптове за криптоджакинг на собствените си уебсайтове.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Mozilla с решение за криптоджакинг appeared first on CryptoDnes.bg.