Monex предупреждават за измамници които се представят за Coincheck

Monex предупреждават за измамници които се представят за Coincheck

Японският онлайн брокер Monex Group, собственик на хакнатата крипто борса Coincheck, предупреди за нова измама, която твърди, че е свързана с техния бизнес за обмен в прессъобщение на 28 януари.

Измамата, за която бяха споделени само кратки подробности, включва потенциални жертви, които получават обаждания от организация, наречена “Monex Coin Management”.

След това те са поканени да направят форма на автоматизирана система за търговия, свързана с Monex, според съобщението – нещо, което не съществува на практика.

„Monex Group и (дъщерните дружества) нямат никаква връзка с горепосоченото дружество“, потвърждава тя.

Такава незаконна дейност остава обичайна за големите борси и платформи за търговия, тъй като престъпниците се стремят да се насочат към потребители от начално ниво, за да откраднат крипто средствата, които те съхраняват в портфейлите си.

Coincheck, борсата, която Monex придоби през април 2018 година, по-рано претърпя загубата на $ 530 милиона от хакери, само месеци по-рано.

Като част от спасителната им сделка, Monex осигури на борсата лиценз да оперира от японските регулатори по-рано този месец, като преди това започна компенсирането на жертвите на хака.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Monex предупреждават за измамници които се представят за Coincheck appeared first on CryptoDnes.bg.