Модел на данни прогнозира, че цената на биткойн ще се умножи 7 пъти само за седем месеца

Модел на данни прогнозира, че цената на биткойн ще се умножи 7 пъти само за седем месеца

Цената на биткойн е устремена на юг през последните три месеца, но един количествен анализатор под името PlanB прогнозира, че водещата криптовалута може да нарасне през следващите дни.

 

 

 

 

Халвинга на биткойн ще покачи цената

 

Ценовият модел на PlanB се основава на недостига на криптовалута. Анализаторът прогнозира, че биткойн ще удари пазарна капитализация в размер на $ 1 трилион след следващия халвинг през май 2020 година, прогнозирайки цена за 1 биткойн от $ 55,000.

Към днешна дата 18 милиона токъна вече са изкопани. Това означава, че са останали само 3 милиона биткойн токъна за миниране. Към оскъдността се добавя и убеждението, че някъде между 14% и 19% от всички извлечени биткойни са били изгубени или откраднати.

Ако приемем, че 15% от извлечените 21 милиона токъни са компрометирани, само 18 милиона токъна от криптовалутата ще останат в обръщение. Разделянето на $ 1 трилион на това число ни дава цена от $ 55,555, което е близо до това, което прогнозира PlanB.

Така че, за малко повече от седем месеца цената на биткойн може да се умножи седемкратно, ако теорията за недостига е вярна. Но какво е накарало PlanB да прецени, че биткойн може да достигне $ 1 трилион пазарна капитализация? Анализаторът твърди, че биткойн е "първият оскъден цифров обект", така че е близък до среброто и златото.

PlanB вярва, че хората ще прехвърлят парите си от злато и сребро в биткойн. Нещо повече, PlanB добавя, че хората в държави с отрицателни лихвени проценти или "хищни правителства" ще купуват повече биткойн в бъдеще.

Всичко това ще доведе до повишено търсене на BTC и ще изпрати цената на криптовалутата в небесата.

 

Ще се случи ли наистина?

 

Това не е първият път, когато някой е определял биткойн към злато и е нарисувал целенасочена ценова цена върху криптовалутата.

По-рано тази година Марк Юско от фирмата за управление на активи Morgan Creek Digital прогнозира $ 7,4 трилиона пазарна капитализация за биткойн, като го приравни към златото. Оценката на PlanB е сравнително консервативна. Въпреки това, неотдавнашното действие на цените на криптовалутите предполага, че теорията може да се окаже недостатъчна в края на краищата.

Глобалната икономическа несигурност хвърли нагоре цената на златото. Жълтият метал отбеляза стабилен ръст през тази година и се търгува близо до $ 1500 за унция, след като спечели около 15%. От друга страна, биткойн донесе много по-големи печалби в сравнение със златото. Цената му се е удвоила дори след скорошната катастрофа.

 

 

Но тъй като биткойн започна да пропада от третата седмица на юни, златото се покачи. Това показва, че златото все още е предпочитаният избор за инвеститорите, които търсят инвестиция в сигурно убежище, когато нещата започнат да се насочват надолу. Така че прогнозата за цените на PlanB след следващото събитие за халвинга зависи от търсенето на криптовалутата.

Настоящите сигнали не изглеждат обнадеждаващи, тъй като стартирането на фючърсите на Bakkt и Binance САЩ показват, че търсенето на криптовалутата може да е хладно. Това трябва да се промени, ако красивата оценка на PlanB стане реалност.