Microsoft си партнират с JP Morgan за блокчейн проект

Microsoft си партнират с JP Morgan за блокчейн проект

Microsoft си партнира с JP Morgan Chase, за да подпомогне за развитието на блокчейн технологията на Quorum на финансовия гигант.

Quorum, който е достъпен чрез услугата Azure на Microsoft, е корпоративната версия на JP Morgan на Eтериум и е предназначена за захранване на междубанковите плащания.

Партньорството прави JP Morgan първата разпределена платформа, достъпна чрез Azure Blockchain Service.

Тя ще даде възможност на клиентите на Microsoft и JP Morgan да внедрят и управляват скалируеми блокчейн мрежи в облачното пространство.

Заедно платформата ще даде възможност на предприятията във всички индустрии да пренасочат фокуса си от управлението на инфраструктурата към разработването на приложения, което в крайна сметка ще стимулира бизнес стойността на трансформацията. Клиентите ще могат бързо да развиват своите мрежи, като се възползват от по-ниски разходи, опростено внедряване и вградено управление, активирано чрез Azure Blockchain Service.

През октомври компанията разкри, че Quorum ще бъде използван за да токенизира златни кюлчета в мрежата на Eтериум. Според нюйоркския ръководител на блокчейн инициативите за JP Morgan, Умар Фарук:

Има хора извън нашата фирма, които използват Quorum, за да обозначат златото, например. Те увиват златен прът в защитен от фалшифициране корпус, който се маркира по електронен път и те могат да проследят златнoто кюлче от мината до крайната точка. Случаите на употреба например са, ако знаем, че е социално отговорно да се копае, някой със сигурност доброволно ще плати по-висок спред на това злато. Диамантите са друг пример.

Още през февруари, JP Morgan обяви, че създава свой собствен стeйбълкойн, JPM, фиксиран 1: 1 към щатския долар. Съобщава се, че токенът ще се използва за захранване на транзакции в реално време между клиентите на бизнеса на едро.

Това партньорство на Microsoft с JP Morgan Chase разширява работните взаимоотношения между технологичния гигант и най-голямата банка в САЩ. Това се дължи на факта,че JP Morgan са изправени пред появата на криптовалути, базирани на блокчейн банкови мрежи като Ripple и масивни социални мрежи, като Facebook, се подготвят да предлагат финансови услуги, като внедряват тази нова технология и дигиталните активи.

В допълнение към предоставянето на платформа за клиентите на Quorum за изграждане на блокчейн мрежи и приложения, Quorum ще продължи да управлява блокчейн програмите на JP Morgan и Microsoft.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Microsoft си партнират с JP Morgan за блокчейн проект appeared first on CryptoDnes.bg.