Microsoft се насочват към ICO

Microsoft се насочват към ICO

Новото ICO решениe е разработено съвместно от Microsoft Azure и Stratis – ICO платформа, която предлага KYC решения, персонализирана марка и поддръжка за различни валути.

С развитието на криптовалутите, ICO стана един от най-популярните начини за набиране на средства. За финансиране на техническото развитие, продажбата на токени се организира преди пускането на криптовалута. С други думи, ICO са сходни с IPO (първично публично предлагане), в което инвеститорите купуват акции от дадено дружество.

Напоследък няма много новини, свързани с ICO, но това не означава, че тази форма на набиране на пари изчезва. Наскоро една от най-големите технологични корпорации в света – Microsoft – се насочи именно към този начин на набиране на средства.

Ново ICO решение току-що стартира на върха на облачната платформа на Microsoft Azure. Microsoft Azure и Stratis съобщиха за партньорство за въвеждането на платформата на Stratis ICO, която се очаква да даде възможност на проектите за първично предлагане на токени да изпълняват сигурно и гъвкаво уеб-базирано приложение и да управляват разпространението на токени.

Освен това, платформата на Stratis ICO действа като едно начало за нови токени и позволява на купувачите да печелят част от тях, като правят вноски в BTC или STRAT, тъй като Stratis също интегрира Changelly в своето приложение.

Дългосрочно партньорство на Microsoft и Stratis

Stratis стана сертифициран партньор на Microsoft през октомври миналата година. Както Microsoft заяви тогава, целта на това сътрудничество беше да се разработят блокчейн технологии на езика C# за корпоративни клиенти. В резултат на това Microsoft ще предостави ресурси и достъп до пазара, докато Stratis ще отговаря за предоставянето на интелигентни договори, странични вериги и блокчейн технология.

Що се отнася до новото ICO решение , няма конкретни дати за стартирането на платформата. Независимо от това е известно, че проектът е разделен на три фази: фаза на разгръщане, жива фаза и фаза на разпространение на токените.

По време на фазата на разгръщане уеб приложението ще бъде създадено и интегрирано с продавача на токени, който ще уведоми потенциалните купувачи, когато ICO-то започне. До края на живата фаза ICO платформата ще запише броя на токените, налични за всеки купувач. След това ще започне фазата на разпределение на токените, което означава, че купувачите на токените ще получат адрес от поддържан портфейл.

Тъмната страна на ICO

Първичните предложение на токени влязоха в индустрията в края на 2017, когато пазарът се характеризираше с бичи настроения. По това време, ICO проектите успяха да съберат милиони долари във финансирането. Хората започнаха да купуват токени, вярвайки, че инвестират в следващия Биткойн или Етериум, но това не се получи. Нещо повече, много ICO проекти се оказаха просто измами и изчезнаха с парите на инвеститорите.

Поради подобно естество, сега броят на ICO проектите е по-малък и регулаторните органи по света полагат усилия да ги контролират. Например Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), независима агенция на федералното правителство на страната, започна сериозно потискане на стартъпи, които продават токени незаконно.

По подобен начин в Южна Корея, Комисията за финансови услуги (FSC) забрани ICO. През септември 2018, FSC обмисляше вдигането на забраната, но наскоро регулаторният орган обяви, че тя няма да бъде отменена, тъй като фирмите, които провеждат международни споразумения, използват чуждестранни юрисдикции, като едновременно с това набират средства от южнокорейски граждани.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Microsoft се насочват към ICO appeared first on CryptoDnes.bg.