Microsoft пускат инструмент за потвърждаване на интелигентни договори

Microsoft пускат инструмент за потвърждаване на интелигентни договори

Microsoft продължават да инвестират усилията си в развиватието на блокчейн технологията, като доказателство за това е новия инструмент, наречен VeriSol. Той проверява и анализира интелигентни договори, разработени в програмния език на Solidity.

Публикацията гласи, че екипът, който стои зад услугите за разработване на блокчейн на Azure, разглежда сериозно потенциалните проблеми свързани със сигурността в интелигентните договори и за тази цел разработи официален инструмент, който проверява коректността на софтуерните програми.

Главният изследовател на Microsoft, Шувенду Лахири, каза, че инструментът ще помогне за премахване на разходите за ресурси, свързани с проверката.

Използването на формална проверка на производствения софтуер изисква лицата да имат опит с високоспециализирани формални езици и инструменти. Това налага на екипите за развитие сериозни разходи за обучение и често инвестиции от няколко години, за да се разбие изключително сложната задача за проверка.

Екипът заявява, че инструментът вече е бил успешно приложен за интелигентните договори на Azure.

Microsoft проявява голям интерес към блокчейн пространството. Компанията пусна набор от инструменти на Azure за милионите разработчици на Етериум и изгражда децентрализирана услуга за идентификация, наречена ION.

Изследователският екип също така добави, че VeriSol цели да интегрира официалната проверка за развитието на мейстрийм интелигентни договори, чрез отворено сътрудничество.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Microsoft пускат инструмент за потвърждаване на интелигентни договори appeared first on CryptoDnes.bg.