Microsoft предлагат хиляди долари за надграждане на Етериум

Microsoft предлагат хиляди долари за надграждане на Етериум

Microsoft, водещият софтуерен гигант, който наскоро докосна пазарната капитализация от $1 трилион, реши да финансира мрежата Eтериум (ETH).

Софтуерният гигант решава да плати хиляди долари на всеки, който може да предложи иновативни идеи и решения по време на последния Ethereal Virtual хакатон, двуседмичен конкурс, провеждан от 15 април до 30 април.

Мрежата на Етериум се фокусира върху подобряване на своята екосистема и превръщането на мрежата в по-интелигентен договор, а също така и съвместима с децентрализираните приложения (dApps).

$67,000 награден фонд

Microsoft не е единствената фирма, която ще предложи лъскави награди на участниците, които идват с иновативни идеи. Освен Microsoft, има и дузина други отбори, които предлагат награди в размер на общо $67,000. Размерът на сумата ще бъде на разположение в стейбълкойна Dai на победителите от Ethereal Virtual хакатона.

Хакатона за разработване на Етериум екосистемата ще се хоства на децентрализираната платформа Gitcoin, обща платформа за проекти с отворен код. Водещите спонсори за програмата освен Microsoft включват ConsenSys Labs, която е рисков оператор на мрежата Етериум.

Целта на настоящото събитие е да привлече амбициозни и талантливи разработчици, които да им помогнат да развият екосистемата на Етериум, която да им дадете атрактивни награди в замяна.

Вивек Синг, ръководителят на операцията в ConsenSys, каза:

ConsenSys Labs постави няколко награди в духа на преосмисляне на кредитния пазар и мислене за peer-to-peer кредитиране и децентрализирана система за кредитен рейтинг.

Microsoft е водещ с 20 проекта

Сред дузина компании, предлагащи различни награди, Microsoft води с 20 проекта. Програмите, спонсорирани от Microsoft, включват разработване на интелигентни договори за вериги за доставки и търсене и контейнери за превоз и проект за застраховка за времето.

Ethereal Virtual определено ще засили екосистемата на Eтериум, но освен това, сегашното събитие ще помогне на децентрализираната платформа Gitcoin да привлече вниманието от текущото събитие. Gitcoin в двете си години на съществуване вече е изплати почти $ 1,000,000 в премии на над 18 000 активни потребители месечно.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Microsoft предлагат хиляди долари за надграждане на Етериум appeared first on CryptoDnes.bg.