Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност

Microsoft разработва децентрализирана система за идентичност, базирана на Биткойн.

Тя има за цел значително да подобри сигурността и контрола, като същевременно постига десетки хиляди операции в секунда. Удостоверенията за самоличност в новата система ще бъдат изцяло притежавани и контролирани от потребителя.

Повече от година Microsoft експериментира с различни технологии за създаване на нов тип системи за цифрови идентичности, които ще повишат поверителността, сигурността и контрола.

В крайна сметка, технологичният гигант определи, че Биткойн е единствената технология с характеристики, способни да управляват една наистина световна децентрализирана система за идентичност.

На 14-ти май 2019 г. Алекс Симънс, вицепрезидент по управление на програмите, обяви:

Днес обявяваме предварителен преглед на DID мрежа, базирана на Sidetree, наречена ION (мрежа за идентифициране на идентичност), която се изпълнява на върха на блокчейна на Биткойн въз основа на възникващ набор от отворени стандарти, които сме разработили, работещи с много от нашите партньори във Фондация за децентрализирана идентичност.

Като Симънс добави:

Този подход значително подобрява [ефективността] на DID системите, за да постигне десетки хиляди операции в секунда.

За да създаде мащабируем основополагащ слой за напълно децентрализирани идентичности, Microsoft, в сътрудничество с Фондацията за децентрализирана идентичност, въвежда ION и официално го описва по следния начин:

ION е публична, [нямаща нужда от разрешения], децентрализирана идентификационна (DID) мрежа, която прилага блокчейн-агностичния Sidetree протокол върху Биткойн (като слоя “слой 2”), за да поддържа DID / DPKI в мащаб.

Освен че няма нужда от разрешения и е децентрализиран, един от ключовите моменти на ION е, че той е изцяло базиран на BTC и няма да има продажби на токени. В действителност, документацията в GitHub посочва следното:

ION не въвежда нови токени / монети – Биткойн е единствената стойностна единица, която има отношение към функционирането на верижните аспекти на мрежата ION.

Според Симънс, новата система за идентификация ще позволи на потребителите безпроблемен достъп до всички приложения в техния цифров свят. Системата ще бъде самостоятелна, в която потребителите ще бъдат собственици на личните си данни.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Microsoft избра Биткойн за новата си система за идентичност appeared first on CryptoDnes.bg.