Mercedes-Benz разработват платформа базирана на блокчейн

Mercedes-Benz разработват платформа базирана на блокчейн

Немската автомобилна марка Mercedes-Benz Car разработи платформа, базирана на блокчейн технология, за да увеличи прозрачността и устойчивостта във веригата им за доставки, според съобщение публикувано на 25 февруари.

Mercedes-Benz, подразделение на Daimler AG, немска многонационална автомобилна корпорация, си партнира със софтуерната компания Icertis, базирана в СAЩ, която се занимава с разработването на блокчейн система, която ще помогне за използването на веригата за доставки.

Mercedes-Benz обяви, че съвместно с Icertis са разработили и програмирали прототип, базиран на блокчейн, който позволява съхраняването на документи и договори в сложните вериги за доставки.

Проектът позволява създаването на прозрачен и устойчив начин за сортиране на документи по цялата верига, отбеляза прессъобщението.

Страните вече са влезли в тестовата фаза на пилотния проект. Подчертавайки сложността на модерните вериги за доставки, Вилко Старк, член на управителния съвет на Mercedes-Benz, заяви, че блокчейн технологията може да повлияе на “почти цялата верига на добавената стойност”, добавяйки:

“Блокчейн има потенциала да революционизира нашите поръчки.”

По-рано този месец, една от най-големите търговски компании в Япония, Itochu Corporation, официално обяви началото на “доказателство за концепция” (PoC), насоченo към разработване на система за проследяване, подкрепена от блокчейн, която ще позволи на купувачите и продавачите да записват подробности за транзакциите на веригите за доставки чрез приложение за смартфон.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Mercedes-Benz разработват платформа базирана на блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.