LocalBitcoins забрани достъпа до сметки базирани в Иран

LocalBitcoins забрани достъпа до сметки базирани в Иран

Като последствие от неотдавнашното напрежение между САЩ и Иран, голямата борса за криптовалути – LocalBitcoins – забрани достъпа на всичките си потребители от Иран, на техния уебсайт.

„Ако вече имате сметка, ще можете да изтеглите своите биткойни, но няма да можете да използвате платформата за търговия. ”

На страницата на платформата в Иран се появи и следното съобщение: „За съжаление, LocalBitcoins понастоящем не е наличен във вашия избран регион.”

В Twitter компанията сподели на няколко ирански потребители: „Нашите услуги не са достъпни във вашия регион поради причини, свързани с риска.”

Борсата посочи официалната причина стояща зад ограничението за иранцитe – спазване на финансовите разпоредби във Финландия, където е базиран LocalBitcoins. Ясно е обаче, че това е ход, за да се избегне забрана от страна на САЩ, подобна на тази, с която се сблъскват много крипто борси в резултат на отношенията им с Иран.

Това също е в съответствие с решението на много други крипто борси като Coinbase и Binance, които също не подкрепят потребителите, живеещи в Иран.

LocalBitcoins бяха особено популярни в Иран, защото платформата не изискваше кредитна карта или онлайн метод на плащане, което означава, че иранските потребители, които нямат международна банкова сметка поради ограниченията, все още имат възможност да купуват и търгуват крипто.

Това бе една от причините, поради която през последните седмици на платформата се наблюдава тенденция на увеличаване на обемите на търговия.

В опит да заобиколят тези санкции, Иран планира да пусне собствена криптовалута в началото на тази година, но нищо от това не е официално потвърдено за сега.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post LocalBitcoins забрани достъпа до сметки базирани в Иран appeared first on CryptoDnes.bg.