Lightning Network регистрира капацитет на мрежата от 5,6 милиона долара

Lightning Network регистрира капацитет на мрежата от 5,6 милиона долара

Капацитетът на Lightning Network се е увеличил, като фасилитира над 8,000 обществени възела, които са на обща стойност от около 5,6 милиона долара.

Системата за плащания, Lightning Network, е изградена върху Биткойн мрежата и основната цел на нейното създаване е да се намали трафикът на основния блокчейн и по този начин да се помогне за скалируемостта на криптовалутата.

Наскоро Lightning Network започна да показва подобрения и по-бързи темпове на приемане, поради нарастващия брой обществени възли. В допълнение към 8,000 + възли, броят им се е увеличил с 5,74% през последния месец.

Освен това, броят на активните възли е над 4,000. Сравнявайки същото през последния месец, бе регистрирано увеличение от над 3%. Всяка възлова точка е имала транзакция на средна стойност от $ 1,335, коeто е на стойност около 0,25 BTC.

Освен това Андреас Антонопулос, автор на Mastering Bitcoin и известен защитник на криптовалутата, говори за Lightning Network и нейните ефекти.

В Lightning Network има почти 6,000 възела с капацитет 4 милиона долара. […] ще ви уверя, че от януари миналата година мрежата работи невероятно. 

Обръщайки се към неотдавнашната кампания Lightning Torch, Антонополус заяви, че това движение е начин за тестване на потребителските възли и настройките на портфейла. Освен това, той заяви:

Цялата идея на lightning torch процеса е да се тества силата и капацитета на самата мрежа.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Lightning Network регистрира капацитет на мрежата от 5,6 милиона долара appeared first on CryptoDnes.bg.