Lightning Netowrk стигна 6,000 възела

Lightning Netowrk стигна 6,000 възела

Биткойн Lightning Network достигна нови рекорди, тъй като бързият й растеж продължава тази година.

Данните от мониторинговия ресурс 1ML.com потвърждават, че броят на активните възли, канали и общия капацитет на транзакциите на мрежата сега достигат върхово ниво.

Този скок вероятно е в резултат на публичността придобита извън Биткойн техническата общност, благодарение на потребителската инициатива за запознаване на хората с начина, по който работи мрежата.

По-точно, Lightning Torch, релейна транзакция, която се прехвърля между възли, вече се радва на участието от главния изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси. Оттогава дойдоха призиви за други известни лица като изпълнителния директор на Tesla, Илон Мъск, да следват примера на Дорси и да разширят осведомеността за мрежата. Според 1ML в момента има общо 6,048 достъпни възли и почти 25,000 канала, а капацитетът достига 660 BTC ($ 2,39 милиона).

Целта на Lightning Network е да позволи на огромния брой Биткойн транзакции да се случват незабавно и без допълнителни такси. Тъй като мейннет протокола дебютира в началото на 2018, разработчиците се стремят да изгладят техническите несъответствия. Това ще рече, че аспекти като потребителския интерфейс и общата лекотата на използване не са на фокус до момента.

Дорси намекна за интереса си към използването на технологията. Говорейки за участието си в Lightning Torch, той добави, че му харесва концепцията за микроплащания в BTC, вградени в Twitter.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Lightning Netowrk стигна 6,000 възела appeared first on CryptoDnes.bg.