Lightning Labs пусна “Lightning Loop”

Lightning Labs пусна  “Lightning Loop”

Lightning Labs пусна нова функция, насочена към подобряване на използваемостта на Lightning мрежата.

Чрез “Lightning Loop” потребителите ще могат да получават Биткойн в по-големи количества, без да се налага да се затварят и отварят нови платежни канали.

Отварянето на платежен канал изисква от потребителите да плащат такси и да чакат същия период от време като изпращането на обикновена транзакция с Биткойн на блокчейна. След като платежният канал е отворен, потребителят може да изпраща плащания с BTC почти мигновено и с малка част от разходите.

Обикновено тези платежни канали се създават с фиксиран капацитет.

Както разработчиците от Lighting Labs Алекс Босуърт и Брайън Ву описаха в блог публикация:

Lightning каналите са като тръби за пари… Парите се движат в тръбата, но общата сума на средствата остава постоянна. Така че, за разлика от други платежни системи, Lightning изисква “входящ капацитет”, за да получи средства.

С Lightning Loop този входящ капацитет може да бъде променен, така че потребителите да могат да продължат да използват един и същ платежен канал, за да получават Биткойн.

По същество, Lightning Loop премества средствата от платежен канал и “в Биткойн портфейл, студено съхранение или фиатна валута чрез обмен“, обясниха Босуърт и Ву в своята публикация.

Това изпразване на канала позволява [на потребителя на Lightning] да получава повече плащания.

Наричайки го с функцията “Loop Out”, Босуърт и Ву също подчертаха, че в момента работят по противоположна функция “Loop In”, за да се даде възможност за пълнене на платежни канали с “on-chain Биткойн от портфейли или обмени”.

Вярваме, че Loop ще допринесе за ефективността, мащабируемостта и използваемостта на Lightning. Насърчаваме всички разработчици на Lightning, тестери и ентусиасти да започнат да опитват Loop днес.

От алфа-версията на инструмента, Lightning Labs получава положителен прием от потребителите. Директора за разработване на продукти на Биткойн портфейла Conio, Марко Песани, направи следната публикация в Twitter.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Lightning Labs пусна “Lightning Loop” appeared first on CryptoDnes.bg.