LG си партнира с водеща корейска банка за блокчейн проект

LG си партнира с водеща корейска банка за блокчейн проект

LG Group и KB Financial Group подписаха меморандум за разбирателство (MoU) за стартиране на съвместен венчър за блокчейн технология и изкуствен интелект (AI).

Целта на сътрудничеството между тези две компании ще бъде да се разработят нови блокчейн технологии и да се създаде консорциум с други индустрии като дистрибуция и развлечения.

Освен това, LG Group планира да работи по различни решения, базирани на блокчейн, с KB Financial Group, включително плащания, които са базирани на блокчейн и автоматизация на застрахователното обезщетение.

LG пуска токен на Eтериум?

В допълнение към важното партньорство на LG Group с една от водещите банки на Корея, дъщерното дружество на компанията LG CNS се присъедини към Enterprise Ethereum Alliance (ЕАОС), организация, която управлява използването на технологията на Етериум блокчейна.

ЕАОС има над 500 глобални членове от компании, включително фирми като Microsoft, Santander и JPMorgan.

Ходът на LG CNS да се присъедини към EEA идва след предишни инициативи за членство. Компанията вече е член на Hyperledger, където те се присъединиха през юли 2018 година и блокчейн консорциумът, воден от R3, в който се присъединиха през 2017 година.

Според LG CNS, трите инициативи имат различни блокчейн технологии и всеки предлага нещо различно. Ето защо, компанията може да се опитва да експериментира с всеки блокчейн протокол за разработването на различни продукти.

Ако случаят е такъв, можем да очакваме, че LG CNS ще издаде някакъв токен на Етериум блокчейна, тъй като Етериум е обществен блокчейн, който изисква виртуална валута да участва в мрежата.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post LG си партнира с водеща корейска банка за блокчейн проект appeared first on CryptoDnes.bg.