LedgerX търси да се конкурира с Bakkt

LedgerX търси да се конкурира с Bakkt

LedgerX търси да стартира физически уредени Биткойн фючърсни договори.

Компанията потвърди това на Cointelegraph на 16-ти април.

LedgerX, която е под надзора на американския CFTC,  кандидатства за лиценз за определен пазар, който би му позволил да пусне новия фючърсен продукт.

Докато фючърсните договори на Биткойн, които понастоящем се търгуват на CME, в крайна сметка се уреждат във фиат, физически уредена версия би позволила на търговците да им се изплаща в BTC при изтичане на договорите.

Според съоснователя на LedgerX, Juthica Chou, заявлението за лиценз, за ​​което се твърди, че е подадено първоначално през ноември 2018 г., е фокусирано върху предлагането на продукта на пазара на инвеститори на дребно.

Отдавна сме имали за цел да разширим обхвата на клиентите, които можем да обслужваме извън нашата институционална база – това е естествената следваща стъпка за нас от първия ден.

Като част от по-широка преориентация, LedgerX планира да пусне в продажба на дребно версия на своята платформа за търговия с деривати, наречена “Omni”, която ще включи фючърси, опции и суапове на BTC и ще предостави клирингови и попечителски услуги на базата на съществуващата инфраструктура на LedgerX.

Наред с продължаващите разговори с регулаторите по отношение на бъдещия лиценз, Chou заяви, че:

Мисля, че понастоящем не виждаме търсенето да нараства сред наистина големите институции и банки. Все още имаме пазарна капитализация от 85 милиарда долара за Биткойн – размера на голяма акция.

CFTC понастоящем продължава да преговаря с търговската платформа Bakkt – създадена от оператора на Нюйоркската фондова борса Intercontinental Exchange – която има планове за собствения си фючърсен продукт на BTC.

The post LedgerX търси да се конкурира с Bakkt appeared first on CryptoDnes.bg.