Ledger обявиха своят президент за главен изпълнителен директор

Ledger обявиха своят президент за главен изпълнителен директор

Френският производител на хардуерни крипто портфейли Ledger обяви своя президент, Паскал Готие, като нов главен изпълнителен директор на компанията. Новината бе обявена в съобщение за пресата, публикувано на 24 април.

Готие – семеен инвеститор и член на управителния съвет – първоначално се присъедини към Ledger като негов председател и сега ще бъде отговорен за изпълнението на стратегията на компанията и доставката на продуктите ѝ.

В писмото си Готие заяви, че „ще съсредоточи вниманието и енергията си върху отглеждането на невероятна технологична компания, както в търговията на дребно, така и в предприятието”.

В прессъобщението се отбелязва също, че бившият главен изпълнителен директор, Ерик Ларчевек, сега ще бъде изпълнителен председател на на борда на директорите на Ledger.

В писмото си Ларчевек заяви, че “в тази си роля той ще може да се съсредоточи правилно върху стратегията и визията, като същевременно ще наблюдава регулаторния и правителствения контакт, партньорствата, клиентите, по-широките бизнес отношения и технологичното мислене.”

Април бе маркиран с редица други срещи в криптовалутното пространство. Платформата за търговия с дигитални активи и за попечителство Fidelity Digital Assets определи бившия изпълнителен директор на Coinbase, Кристин Сандлър, като ръководител на отдел Продажби и маркетинг.

В тази си роля, Сандлер ще ръководи разширяването на Fidelity Digital Assets на нови пазари, както и ще поеме отговорност за обслужването на институционалните клиенти.

Бивш инженер-изпълнител в PayPal и Google, Майк Бландина, ще се присъедини към екипа зад институционалната платформа за дигитални активи Bakkt. Бландина ще ръководи усилията на фирмата да комбинира екосистема за дигитални активи със случаи на използване на плащанията, за да помогне на Bakkt да внесе приложения за Биткойн (BTC) и други криптовалути.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Ledger обявиха своят президент за главен изпълнителен директор appeared first on CryptoDnes.bg.