Kik започват ожесточена битка със SEC

Kik започват ожесточена битка със SEC

Kik отвръщат на “огъня с огън” в битката си срещу американската Комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC). Крипто стартъпът събра над $4,3 милиона в своята Coinbase сметка, за да се изправи срещу SEC.

Комисията заведе дело срещу Kik Interactive Inc. за тяхното ICO, проведено през 2017 година. Тогава, първичното предлагане продаде Kin токени, които са базирани на Eтериум. Целта на дигиталния актив е да се използва за харчене в самата платформа. Регулаторите казват, че компанията е провела нерегистрирани продажби на ценни книжа, които възлизат на стойност $100 милиона.

Според подадения иск на SEC, чат приложението се обърна към модела на ICO, за да се справи с фискалните ефекти на намаляващата потребителска база.

Все по-малко хора използват Kik Messenger. Компанията очакваше изчерпването на наличните си средства, за да финансира операциите си до края на 2017 година, но приходите й бяха незначителни.

SEC търси неопределени парични санкции. Стивън Пейкин, съпредседател на изпълнителния отдел към Комисията заяви:

Компаниите не са изправени пред изборa между иновации и спазване на федералните закони за ценните книжа.

От Kik твърдят, че защитават криптовалутата си от регулаторни действия. В отговор на подадения от SEC иск, изпълнителният директор на приложението за съобщения, Тед Ливингсън, каза:

Kin токена се използва от все повече хора в повече приложения всеки ден. Въпреки че действията на SEC са предизвикателство за преодоляване, те няма да повлияят на използването, преносимостта и характеризирането на Kin, и очакваме инерцията на дигиталния токен да продължи да расте.

“Надяваме се този път да стане ясно, че законите за ценните книжа не трябва да се прилагат към валута, използвана от милиони хора в десетки приложения.”

Компанията стартира страница за набиране на средства, наречена Defend Crypto, която приема дарения в множество криптовалути – включително топ 10 токени Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP), EOS и Litecoin – в своята Coinbase сметка.

Джейк Червински, главен адвокат в Compound Finance, казва, че случаят с Kik е от значение, защото това е първото принудително действие за чисто регулаторно нарушение.

Това е най-важната история в света на закона за крипто ценните книжа през 2019 – много по-съществена от всяко предложено законодателство от SEC. Комисията продължава да твърди, че дигиталните токени са ценни книжа, но може ли да го докажат в съда? Уважение към Kik за тяхната агресивна позиция.

Докато главният адвокат на Кik казва, че жалбата на SEC е основана на погрешна правна теория, победата на регулаторите би могла да предизвика домино ефект върху подобни ICO, които се разследват от SEC.

 

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Kik започват ожесточена битка със SEC appeared first on CryptoDnes.bg.