Kрейг Райт съди Роджър Вер за клевета

Kрейг Райт съди Роджър Вер за клевета

Крейг Райт продължава да привлича вниманието към себе си със съдебни процеси срещу различни хора в криптосферата. Първият беше анонимният потребител на Twitter с прякор Hodlonaut. След това дойде ред на главния изпълнителен директор на Blockstream, Aдам Бек.

Сега, самопровъзгласеният се за Сатоши Накамото реши да се изправи срещу своя идеологически съперник – известния поддръжник на Bitcoin Cash, Роджър Вер, известен допреди като “Bitcoin Jesus”. Самият Крейг Райт оглавява конкурента на BCH, Bitcoin SV.

Представителите на Райт подхождат към Вер със законови документи

CoinGeek съобщават, че в четвъртък Роджър Вер получава призовка от представителите на Крейг Райт на обществено крипто събитие в Лондон, което трябваше да бъде неформална среща, но завърши с получаване на иск за клевета.

Крейг Райт отправи обвинението си за клевета срещу Вер на базата на видео. Първоначално е публикуван на 15 април и е озаглавен „Специално послание към Крейг Райт“. Според CoinGeek, точните думи на Вер са: „Крейг Райт е лъжец и измамник. Ако искате ме съдете. Отново.”

Wright’s reps approach Ver with legal papers

Ще се извини ли “Bitcoin Jesus”?

Преди няколко дни Вер получи предупреждение от адвокатите на Райт, че той иска извинение и обещава, че срещу него ще бъдат повдигнати обвинения в противен случай.

Както се съобщава, Вер, който в момента живее в Япония, свали видеото си срещу Райт, след като един от последователите му в Twitter пише, че публикуването на клеветнически материали може да бъде последвано от 3-годишно лишаване от свобода според японските закони.

Очевидно Райт сега очаква Роджър Вер да му се извини в социалните медии.

Тъй като това все още не се е случило и вероятно никога няма да се случи, адвокатите на Райт се обърнаха към Вер в Лондон, като му представиха претенцията за клевета. Според писмото, “фалшивият Сатоши” изисква извинения и компенсация в размер на 100 000 британски паунда и забрана, с която да се попречи на Вер да направи каквито и да било допълнителни обвинения.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Kрейг Райт съди Роджър Вер за клевета appeared first on CryptoDnes.bg.