JPMorgan смятат, че справедливата стойност на Биткойн е $2400

JPMorgan смятат, че справедливата стойност на Биткойн е $2400

JPMorgan Chase, американска инвестиционна банка, през януари публикува доклад „Блокчейн и Криптовалути 2019: Приемане, представяне и предизвикателства“, който определя справедливата стойност на Биткойн на $ 2,400.

Оценката на банката се основава на пределните разходи за добив на биткойн от нискотарифните копачи в Китай.

JPMorgan оценява справедливата стойност на Биткойн

Според доклада, JPMorgan обявиха, че справедливата стойност на Биткойн е $ 2,400, което е с 39,76% по-малко от текущата пазарна цена на дигиталния актив. Биткойн, който в момента се търгува около $ 4,000, е повлиян от операциите на нискотарифните копачи в Китай, според JPMorgan.

Според банката от Уолстрийт:

При средните стойности на хеша през четвъртото тримесечие на 2018 и при прилагането на последните производствени дялове, оценяваме, че средната стойност на паричните разходи за нискотарифни китайски копачи е около $2 400 за биткойн през четвъртото тримесечие на 2018.

JPMorgan също така подчертаха, че оценената справедлива стойност се основава на пределните разходи за производство на биткойн от копачите. В този случай пределните разходи са увеличаването или намаляването на общите разходи за производство на още един биткойн.

Становище на крипто копачите се различава от това на JPMorgan

От друга страна, копачите на криптовалути не се съгласиха бързо с инвестиционната банка. Те са на мнение, че не може да има средни пределни разходи, когато става въпрос за биткойн и като такива, справедливата стойност е погрешна. Последното се дължи на факта, че винаги ще има ограничено предлагане на биткойн, като се има предвид, че има дневно предлагане от 1800 монети.

Бен Ганьон, съосновател на LuTech, компания за добив на бикойн, разкри, че в последно време, количеството биткойн, което може да бъде добито, е фиксирано, като се има предвид, че 12,5 биткойна се възнаграждават на всеки 10 минути за намиране на блок. Освен това, един копач трябва да спечели по-голям дял от тази фиксирана сума по отношение на други лица, които добиват крипто и са конкуренти.

Невъзможно е да се определи средна стойност заради конкуренцията между копачите

Затова е невъзможно да се определи средна цена, защото копачите винаги ще се конкурират, за да спечелят награда, стига да получат евтино електричество и добивно оборудване, което са енергийно ефективно. Ганьон също посочи, че цената на продукцията на Биткойн е засегната, ако дигиталния актив се обезцени.

В този случай, спадът в цената ще доведе и до намаляване на производствените разходи, което ще засегне високотарифните копачи, които е по-вероятно да излязат от пазара. Следователно това оставя конкуренцията на нискотарифни копачи, които ще имат по-голям пазарен дял и печалба.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post JPMorgan смятат, че справедливата стойност на Биткойн е $2400 appeared first on CryptoDnes.bg.