JPM токенът ще намери консуматорска употреба в бъдеще

JPM токенът ще намери консуматорска употреба в бъдеще

Джейми Димон, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, заяви, че новата криптовалута на компанията, JPM токен, може да има комнсуматорска употреба един ден, съобщават CNBC на 26 февруари.

По време на сесия с въпроси и отговори, Димон твърди, че „JPMorgan токенът може да бъде комерсиален, може да бъде търговски, може един ден да бъде потребител“.

Банковият гигант на САЩ обяви плановете си за пускане на собствена криптовалута, за първи път на 14 февруари, в опит да увеличи ефективността на сетълмента, първоначално в рамките на три от своите операции. JPM токенът първоначално ще се съсредоточи върху международни разплащания от големи корпорации, като помага за ускоряване на сделките, които понастоящем отнемат един ден или повече, използвайки съществуващи опции като SWIFT.

След съобщението, JPM токена октрива както защитници, така и опоненти в криптовалутната общност. Тази седмица, Бил Бархит, главен изпълнителен директор на крипто портфейла и инвестиционно приложение Abra, каза, че JPMorgan Chase може да са представили погрешно новата си инициатива, заявявайки, че тя по-скоро прилича на „леджър, предназначена за уреждане на сделки“, отколкото на токен. Бархит също така заяви, че “ако наистина е частен блокчейн и частна монета, значи това е пълна загуба на време.”

Главният изпълнителен директор на Ripple (XRP), Брад Гарлингхаус, също каза, че JPM токена не е създаден спрямо общоприетата концепция за криптовалути. Непосредствено след съобщението, Гарлингхаус отговори на Twitter, че „както се очаква, банките променят мнението си за крипто. Но този JPM проект пропуска целия смисъл – въвеждането на затворена мрежа днес е като стартирането на AOL след IPO на Netscape. Две години по-късно банковите токени все още не са отговор.

За разлика от това, съоснователят на Reddit, Алексис Оханян твърди, че неотдавнашната стъпка напред на JPMorgan е просто още една индикация, че има истинска иновация, тъй като спекулантите напуснаха сектора. Докато казва, че предстоящото издание на JPM токена може да е нещо добро, Оханиан все още отбелязва, че Димон преди това нарича Биткойн (BTC) измама.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post JPM токенът ще намери консуматорска употреба в бъдеще appeared first on CryptoDnes.bg.