JPM токенът няма да се приеме от банките, според Брад Гарлингхаус

JPM токенът няма да се приеме от банките, според Брад Гарлингхаус

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, казва, че дигиталния актив на JP Morgan е голяма публичност за блокчейн и крипто пространството. Но той вярва, че стойността на токена започва и свършва само с това и нищо повече.

На DC Blockchain Summit 2019, Гарлингхаус каза, че няма шанс JPM Coin да достигне до масово приемане, защото други банки и финансови институции не се интересуват от него.

Нека започна с това, че е добре за блокчейн и крипто индустрията да приветства големи играчи като JP Morgan. Това е единственото хубаво нещо, което ще кажа за това.

Това ме попитаха миналата седмица. Говорех на конференция на Morgan Stanley и някой ме попита – имаше няколко новини за JPM Coin. Този, който ме интервюираше беше от Morgan Stanley. Казах: “Вашата компания ще използва ли JPM Coin?” Той отвърна “вероятно не.”

Е, City ще използват ли JPM Coin? Банката на Америка ще използва ли JPM Coin? Ами PNC? Отговорът е не.

И така, означава ли това, че ще имаме всички тези различни монети? Означава ли това, че се връщаме обратно там, където сме – където липсва оперативна съвместимост? Просто не мога да разбера.

Освен това, Гарлингхаус твърди, че се опитва да намери последователен случай на използване на JPM Coin, дори ако целта е да се прилага за вътрешно ползване при JP Morgan.

Искам да добавя още нещо за JPM Coin. Така че нека помислим над това. JPM Coin бе обявен за институционални клиенти, като ако им дадете депозит в долари, те ще ви дадат JPM Coin, който след това можете да преместите в JPM леджър. Но почакайте. Просто използвай долара. Наистина не разбирам. Ако просто го местите в JPM леджър и трябва да бъде долар към долар, едно-към-едно, не разбирам какъв проблем решава.

Миналия месец се появиха доклади, че JP Morgan започва нов процес, който ще използва дигиталния актив на компанията, JP Morgan Coin, за уреждане на сделки с някои от клиенти си. Решението за плащания, базирано на блокчейн, първоначално ще бъде тествано с „малка част“ от клиентела на компанията.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post JPM токенът няма да се приеме от банките, според Брад Гарлингхаус appeared first on CryptoDnes.bg.