JP Morgan въвежда протокола Zether за частни транзакции на Етериум

JP Morgan въвежда протокола Zether за частни транзакции на Етериум

Екипът за разработване на софтуер в J.P. Morgan Chase, шестата по големина финансова институция в света с 30 трилиона долара активи в попечителство, създаде нова функция за защита на личните данни за мрежи, базирани на протокола Етериум.

Според CoinDesk, софтуерният екип на J.P. Morgan е разработил разширение на протокола Zether. То уточнява как да се приложи конфиденциална платежна система, базирана на Етериум.

Наскоро разработената функция за поверителност позволява на потребителите да скрият детайлите на транзакцията, включително прехвърляната сума и адреса на изпращача.

Разширяването на протокола Zether за инвестиционната банка е съвместимо с няколко други платформи, които поддържат интелигентни договори (не само тези на Етериум).

На 28-ми май 2019 г. финансовата институция, базирана в Ню Йорк, разкри, че разполага с най-новото решение, насочено към сигурността на данните.

Ръководството на J.P. Morgan също спомена, че най-вероятно ще интегрира новата функция за защита на личните данни със собственото си разрешение Quorum блокчейн, което беше разработено с помощта на ETH протокола.

Коментирайки как функционира новото разширение, основано на Zether, Оли Харис, ръководител на Quorum и крипто звеното в J.P. Morgan, отбеляза:

В основния Zether салдото по сметките и сумите за прехвърляне са скрити, но самоличността на участниците не е непременно скрита. Затова решихме следното. В нашата реализация ние предлагаме протокол за доказателство на анонимното разширение, в който изпращачът може да скрие себе си и получателите на транзакции в по-голяма група.

Както бе отбелязано от екипа за развитие на леджър на банката, новоразработеното решение за защита на личните данни е създадено от няколко финтех изследователи, включително професор по компютърни науки от Станфордския университет Dan Boneh.

По-специифично, функцията, базирана на DLT, използва доказателства с нулево познание (ZKPs), които разкриват само толкова информация, колкото е абсолютно необходимо, за да се проверят някои подробности, свързани с транзакциите.

В допълнение към стартирането на функцията, ръководството на JP Morgan съобщава, че работи с около 220 други финансови институции по различни инициативи, свързани с нейната базирана на Quorum междубанкова информационна мрежа.

Наскоро екипът за разработване на софтуер на инвестиционната банка завърши и работата по интеграция, включваща Microsoft Azure.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post JP Morgan въвежда протокола Zether за частни транзакции на Етериум appeared first on CryptoDnes.bg.