Жертва на предполагаемата финансова пирамида на OneCoin получава заплахи за смърт от фенове

Жертва на предполагаемата финансова пирамида на OneCoin получава заплахи за смърт от фенове

Джен МакАдам от Глазгоу твърди, че привържениците на предполагаемата пирамидална схема OneCoin изпращат заплахи за смъртта й, главно чрез Facebook.

 

Заплахи за смърт, докладвани в полицията

 

На 14 октомври Би Би Си писа, че Джен МакАдам, измамен инвеститор в дигиталната валута OneCoin, докладва куп съобщения в полицията в Шотландия, които е получила, заплашвайки я със смърт и насилие. Макадам твърди, че заплахите са част от координирана атака от поддръжници на OneCoin, добавяйки:

 

"Ужасяващо е, злоупотребата е гнусна и заплахите са много реални за мен. Вече винаги гледам през рамото си. Това оказва влияние върху здравето ми, но няма да се откажа, докато аз и хилядите други жертви на OneCoin не получим някаква форма на справедливост."

 

МакАдам, която е част от подкаста Cryptoqueen BBC Sounds, който разследва предполагаемата пирамидална схема, е инвестирала хиляди долари от собствените си пари в схемата. По-късно тя е убедила семейството и приятелите си да направят същото, като общо са вложили около $277,000. Тя сподели:

 

"Знам за различни групи жертви по света, хора, също като мен са засегнати. Те са инвестирали всичките си спестявания, ипотекирали са повторно апартаментите си и са убедили приятели и роднини да се включат в схемата и сега се чувстват толкова ужасно, колкото и аз, защото бяхме излъгани."

 

МакАдамс добави, че в Обединеното кралство има около 70,000 жертви на OneCoin, "чувството е сякаш са ни оставили на произвола на съдбата и никой не се интересува от този случаи."

 

Основателите на финансовата пирамида OneCoin бяха арестувани

 

През март 2019 година, окръжният прокурор на САЩ повдигна обвинения на създателите на Понци-криптовалутата OneCoin. Съобщава се, че основателите на OneCoin Константин Игнатов и сестра му Руджа Игнатова са арестувани на 6 март 2019 година в Лос Анджелис. Те бяха обвинени в измами с транзакции, измами с ценни книжа и пране на пари.