Италианците предпочитат BTC пред Visa или Mastercard, когато пазаруват онлайн

Италианците предпочитат BTC пред Visa или Mastercard, когато пазаруват онлайн

Според новите данни на фирмата за маркетингов анализ SEMRush, биткойн е третият по предпочитане метод за онлайн разплащане в Италия.

 

Биткойн идва на трето място

 

На 31 октомври италианският информационен бюлетин La Stampa съобщи, че в списъка на най-използваните методи за разплащане онлайн в Италия, биткойн идва на силното трето място, като се нарежда след платежните оператори PayPal и италианската услуга за плащане посредством предплатени карти PostePay.

Данните разкриват също така, че италианците използват повече биткойн за пазаруване онлайн в сравнение с традиционните кредитни карти, като Visa, Mastercard или American Express.

Според La Stampa, биткойн се използва повече от 215,800 пъти на месец за онлайн покупки в Италия, докато American Express се използва само 189,000. Visa, Mastercard и други кредитни карти изостават само за 33,950 онлайн транзакции на месец.

 

PayPal и PostePay поемат водеща роля

 

Базираната в Калифорния онлайн услуга за плащане PayPal остава безспорен избор за онлайн плащания в Италия с около 1,3 милиона платежни транзакции на месец. Италианският процесор за плащане PostePay следва непосредствено с почти 1,2 милиона транзакции месечно.

Заслужава си да се отбележи, че данните не вземат предвид броя на акаунти в PayPal и PostePay, които са свързани с кредитни карти.

 

Италианците пазаруват все повече онлайн                     

 

La Stampa пише, че през 2018 година общите разходи на бизнес-клиенти за електронна търговия са били над 40 милиарда евро, като 62% от италианците са направили поне една онлайн покупка през тази година.