Икономическа криза ще ни изправи пред ново предизвикателство

Икономическа криза ще ни изправи пред ново предизвикателство

Привърженици на биткойн изказват притеснение, след като Федералният резерв на САЩ отпечата повече от общия пазарен капитал на BTC с нови пари този месец.

 

Финансовия баланс на Федералните доближава $4 трилиона

 

От средата на септември Федералните са вложили $210 милиарда в икономиката.

Като част от новата си ревитализирана стратегия за количествено облекчаване, този ход за сравнение, прави малък общия пазарен капитал на биткойн, който възлиза на $148 милиарда.

Количественото облекчаване се отнася до изкупуването на държавни облигации, за да се осигури икономически стимул. Балансът на федералните скочи от $3,77 трилиона миналия месец до $3,97 трилиона. Преди това тя е била по-висока, докато собствените прогнози на федералните изискват баланс на стойност $4,7 трилиона до 2025 година.

 

Светът върви като на сън в новата световна криза

 

В реч на общото събрание на Международния валутен фонд, миналата седмица бившият управител на Bank of England, Марвин Кинг каза на присъстващите, че светът сомнамбулски се насочва към нова икономическа и финансова криза, която ще има опустошителни последици за демократичната пазарна система.

Кинг даде лекция във Вашингтон на ежегодната среща на Международния валутен фонд и Световната банка.

Според него не се поставят под въпрос идеите за подобрение на финансовия модел, довели до кризата преди десетилетие.

"Още една икономическа и финансова криза ще бъде опустошителна за легитимността на демократичната пазарна система. Като се придържаме към новата общоприетост на валутната политика и претендираме, че сме направили банковата система безопасна, ние сомнамбулски се движим към тази криза", предупреди той.

Експертът добави, че САЩ ще бъдат връхлетени от "финансов армагедон", ако Федералният резерв не намери необходимата мощ да се справи с нещо подобно като ипотечната криза.