ICO Токенът на Telegram излиза на публична продажба

ICO Токенът на Telegram излиза на публична продажба

Токенът на приложението за съобщения -Telegram, чието ICO е било продадено на акредитирани инвеститори в най-голямoто предлагане  на всички времена в началото на 2018 г., най-накрая ще бъде предложено на обществеността.

Както се съобщава от TechCrunch, ограничената продажба на Telegram  ще се проведе на борсата Liquid от 10 юли. Разходите за токена и събраната сума за повишението все още не се разкриват.

Продажбата се осъществява чрез Gram Asia, която TechCrunch твърди, че е корейско юридическо лице, което твърди, че е най-големият притежател на телеграм токенът. Сайтът на Liquid описва фирмата като „доверен партньор“ на Telegram.

Токените са били продавани само на акредитирани инвеститори в масивното двуфазово ICO на Telegram през февруари и март на 2018 г. – продажба, която донесе около $ 1.7 милиарда и е от най-големите набирания на средства, правени чрез криптовалути.

Средствата трябваше да се използват за разработване на отворената телеграм мрежа (TON) – амбициозен блокчейн, предназначен да децентрализира множество аспекти на цифровата комуникация – от споделяне на файлове до сърфиране и транзакции.

Според страницата за продажби на сайта на крипто борсата Liquid, „TON носи скорост и мащабируемост на многопластова  архитектура, която отговаря на необходимостта от минимални времена на транзакциите и херметична сигурност“.

В него се посочва също, че продажбата е отворена за всички инвеститори в световен мащаб, но изключва някои държави, включително САЩ и Япония, най-вероятно поради регулаторни опасения.

Също така трябва да се отбележи, че всички грам токени, продадени в предстоящото предлагане, няма да могат да бъдат незабавно търгувани.

Сайтът казва:

226/5000

„Токените, които се продават, няма да бъдат пуснати до момента, в който TON не започне да работи (mainnet release), в съответствие с графика. Купувачите няма да могат да прехвърлят, оттеглят или търгуват Грам, преди да бъдат освободени.’’

 

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post ICO Токенът на Telegram излиза на публична продажба appeared first on CryptoDnes.bg.