ICE: Bakkt ще се появи през декември

ICE: Bakkt ще се появи през декември

Нюйоркската фондова борса Intercontinental Exchange (ICE) обяви че „регулируемата екосистема“ за криптовалути Bakkt ще се появи един месец по-късно от очакваното.

 

Bitcoin фючърсите се отлагат

В съобщение от 22 октомври ICE казва, че платформата за обмен на криптовалути Bakkt ще започне да работи на 12 декември 2018 г., а не през ноември, както първоначално беше предвидено.

Разработчиците планират да започнат с опции за предлагане на физически уредени фючърсни договори с биткойн. Тези договори за фючърси ще бъдат изчистени чрез ICE Clear US, Inc.

Причината за закъснението е, че фючърсните планове на ICE все още предстои да минат одобрение от регулаторите на САЩ.

Независимо от отлагането, обаче, компанията изглежда ще изпревари конкурентите си от Wall Street – Goldman Sachs, Morgan Stanley и Citigroup, които също планират да предложат услуги за цифрови активи скоро.

Всеки фючърсен договор изисква доставката на 1 Bitcoin, който се съхранява в Bakkt Digital Asset Warehouse и ще се търгува в условията на американския долар. Един дневен договор ще бъде публикуван за търговия всеки работен ден на борсата.

Физически доставени биткойн фючърсни договори срещу фиат валути (в това число и EUR, GBP и USD) ще са първите договори на Bakkt. При покупка на един фючърсен договор в USD / BTC, ще се осъществява ежедневна доставка на 1 Bitcoin в клиентска сметка.

Има и още: платформата Bakkt ще предлага и възможности за купуване, продаване, съхраняване и изразходване на цифрови активи.

Kelli Loeffler, главен изпълнителен директор на Bakkt, посочи, че инфраструктурата Bakkt приема прозрачен подход за ангажиране в цялата индустрия – от началото на тестовете през ноември, през търговията, до складирането през декември.

Преди няколко месеца, Майк Новограц, чиято компания Galaxy Digital ще бъде сред първите клиенти, крипто попечителствани от Fidelity Investments (четвъртият по големина в света мениджър на активи), предвиждаше голямата значимост на навлизането на Bakkt. Според Новограц съобщението е признак за навлизане на институционалните инвеститори в глобалната крипто мрежа.