IBM тихо навлизат в крипто-попечителското пространство

IBM тихо навлизат в крипто-попечителското пространство

IBM стартира планове да се присъедини към лигата на индустриалните гиганти, които се впускат в крипто.

Според неотдавнашен доклад, базираната в Ню Йорк инвестиционна компания Shuttle Holdings, е на път да пусне бета версия на решение за попечителство за дигитални активи, което от доста време разработва върху технологиите на IBM за криптиране и клоуд услуги. Важно е обаче да се отбележи, че това решение няма да съхранява самото криптиране, а ще предостави необходимите интрументи на тези, които искат да го направят.

Потенциални потребители на IBM-Shuttle платформата

Попечителите, банките, фондовете, брокерите, семейните офиси и инвеститорите с висока нетна стойност, които искат да правят самостоятелно попечителство, както и борсите, са идентифицирани като потенциални потребители на платформата.

Според Брад Чун, главният инвестиционен директор на Shuttle Holdings вече има списък с клиенти, които ще тестват бета версията на платформата.

Той заяви, че:

Имаме списък с избрани клиенти, с които стартираме ограничена услуга този месец“, каза Чун. Услугата „все още не е отворена за обществеността и има списък с чакащи, за да влезете в нашата бета версия.

Изпълнителните директори на IBM потвърждават

IBM използва конференцията „Think 2019“, за да покаже решението миналия месец. Там, Натараж Нагаратнам, главен технически директор на IBM и директор по сигурността на облаците, нарече съхранението на крипто “най-подходящия случай за облака на Big Blue”. Той продължи: “Какъв по-добър пример от използването на финансова технология, която променя света. Вижте дигиталните активи: как да защитите данните? … Това стои на върха на мислите на много хора във финансовата индустрия

За да потвърдят още, че IBM ще се включи повече в решението за крипто попечителство, Рохит Бадлани, директор на облачното решение на IBM “Z as a Service”, обсъди участието на IBM в предстоящата Digital Asset Custody Service (DACS). Той заяви, че:

За DACS, предлаганите от IBM широкомащабни възможности за криптиране (LinuxONE), са ключов диференциал при избора на IBM като най-сигурната платформа за тяхното предлагане.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post IBM тихо навлизат в крипто-попечителското пространство appeared first on CryptoDnes.bg.