IBM пуска платежна мрежа, използваща Stellar

IBM пуска платежна мрежа, използваща Stellar

IBM проправя пътя на банките и другите регулирани финансови институции да се присъединят към блокчейн революцията.

Вместо да премине през поредица от посредници при трансгранично изпращане на пари, IBM създаде глобална мрежа за плащания в реално време, която да подкрепя трансграничните транзакции и чуждестранни валути в повече от 50 страни. Това се постига чрез употребата на цифрови активи, известни също като криптовалути или “стабилни” монети.

IBM Blockchain World Wire ще помогне на финансовите институции да подобрят услугите, които те предоставят на своите потребители, като оптимизират и ускоряват валутния обмен, трансграничните плащания и паричните преводи.

Използвайки протокола Stellar, World Wire ще служи като мрежов доставчик на международни плащания, което позволява парични преводи от точка до точка вместо сложността на конвенционалното банкиране. Докато IBM обяви първоначален пилот на World Wire през октомври 2017 г., днес мрежата е официално достъпна на все по-голям брой пазари.

Създадохме нов тип платежна мрежа, предназначена за ускоряване на преводите и трансформиране на трансграничните плащания, за да се улесни движението на пари в страните, които се нуждаят най-много от тях.

Това каза Мари Вик, генерален мениджър на IBM Blockchain. където финансовите институции поддържат множество цифрови активи, ние очакваме да стимулираме иновациите и да подобрим финансовото приобщаване в световен мащаб.

Според IBM, World Wire е първата по рода си блокчейн мрежа за интегриране на платежни съобщения, клиринг и сетълмент на една единна платформа. На участниците е позволено също така динамично да избират от различни дигитални активи за сетълмент. Понастоящем World Wire е разрешила местата за плащане в 72 страни, с 48 валути и 44 банкови крайни точки.

World Wire в момента поддържа сетълмент чрез Stellar Lumens (XLM) и стабилна монета, обвързана към щатския долар, благодарение на предварително обявеното сътрудничество на IBM със Stronghold.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post IBM пуска платежна мрежа, използваща Stellar appeared first on CryptoDnes.bg.