Huobi с бюро за извънборсова търговия

Крипто борсата Huobi стартира регулиран извънборсов пазар (OTC) за институционални инвеститори, според публикация в блог на 15 май.

Новата OTC крипто трейдинг платформа, Huobi OTC Desk, е изцяло регулирана от Комисията за финансови услуги на Гибралтар (FSC) и позволява големи фиат-към-крипто и крипто-към-крипто двойки.

За разлика от съществуващите продукти за OTC търговия на дребно, новото бюро дава възможност за основен OTC търговски процес под Huobi Technology, регулираната OTC търговска единица на Huobi в Гибралтар, а съществуващото OTC предлагане на otc.hbg.com дава възможност за peer-to-peer търговията под Huobi Global, уточни фирмата.

Джеф Адамс, старши мениджър продажби за Huobi Global, заяви, че стартирането на бюрото Huobi OTC е било продиктувано от търсенето от страна на инвеститорите за големи сделки, твърдейки, че компанията вижда „незадоволена нужда“ от такива услуги.

Говорейки на специално събитие в Ню Йорк, Адамс подчерта и вълна от интерес от страна на традиционните търговци, които „все още се чувстват неудобно да се включат в нерегламентирана среда за търговия“.

Според съобщението, OTC бюротo поддържа големи криптовалути като биткойн (BTC) и етериум (ETH), както и валути, включващи американския долар (USD), еврото (EUR) и британския паунд (GBP).

Стартирането на регламентирания OTC Desk на Huobi следва придобиването на DLT лиценз на фирмата от FSC в Гибралтар в края на 2018 година, което даде възможност на борсата да привлече институционални инвеститори.

По-рано тази година, Huobi съобщи, че тяхното OTC бюро за P2P е станало една от най-търгуваните извънборсови платформи по света. Бюрото предлага извънборсови транзакции в биткойн, етер, EOS, стейбълкойна Tether (USDT), Huobi токенa (HT), както и Ripple (XRP), които бяха изброени през март 2019 година.

Търговията с извънборсови пазари напоследък се повиши, като Binance съобщават, че тяхното извънборсово предлагане е довело до големи печалби за борсата през първото тримесечие на 2019 година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Huobi с бюро за извънборсова търговия appeared first on CryptoDnes.bg.