Huobi може и да пусне собствен стейбълкойн през 2019

Един от топ 5 крипто обмени, Huobi, има планове да пусне собствен стейбълкойн тази година като част от пътната си карта за 2019, според съобщение за пресата, споделено на 22 януари.

По време на презентация в Сингапур днес, финансовия директор на Huobi заяви, че компанията ще актуализира своята платформа за търговия и ще продължи международната си експанзия.

„2018 ни донесе огромни предизвикателства, но аз лично съм оптимист за крипто пазара. Мисля, че ще видим нещата по-добри през тази година”, каза главният финансов директор Крис Лий пред публиката на събитието само за членовете. Според съобщенията след речта си, Лий добавя:

Тази година ще бъде огромна за стейбълкойн и ние ще бъдем част от това. Вероятно Huobi Group ще пусне свой собствен стабилен токен през 2019, през първата половина на годината.

Подобно на много други големи борси, Huobi вече възприема практически подход към стейбълкойн, които са криптовалутни токени, фиксирани към стабилна стойност, от основна фиатна валута или алгоритмично.

Въпреки съобщенията за съкращения на персонала в началото на декември, Huobi казва, че ще продължи да навлиза на нови пазари, като например новосъздадената платформа Huobi Japan.

Понастоящем Huobi Global е класиран като шести по големина обмен на криптовалути чрез коригирани дневни обеми на търговия, според CoinMarketCap.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Huobi може и да пусне собствен стейбълкойн през 2019 appeared first on CryptoDnes.bg.